Tu jesteś:
4
Składniki
30 porcja/porcje/porcji
Spód sernika
- 1 opakowanie biszkoptów "Języczków"
Masa serowa
- szczypta soli
- rodzynki, skórka pomarańczowa
- 1 szklanka cukru
- 1000 g sera twarogowego
- 8 jajek
- 150 g masła
- 2 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej
- 1 cukier wanilinowy, lub 3 łyżeczki cukry waniliowego wykonanego w TM
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
- Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
- Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
- Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
- Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
- Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
- Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
- Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Blaszkę o wymiarach ok 24 cm x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty.
Masło roztopić i wystudzić.
Białka oddzielić od żółtek i włożyć na 10 min do zamrażalnika (na 100 % się ubiją na sztywną pianę).
Białka ubić 3-4 minuty/ obroty 3, podczas ubijania dodać szczyptę soli. Przełożyć do innego naczynia.
Żółtka utrzeć z cukrem 3 minuty/ obroty 4. Dodawać partiami ser biały i ucierać przy pomocy kopystki. Gdy masa będzie jednolita dodawać masło, mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy- obroty 4-5 do uzyskania jednolitej masy.
Dodać bakalie i wymieszać obroty wsteczne 4.
Dodać białka i wymieszać przy pomocy kopystki obroty 4.
Masę wylać na biszkopty. Piec w temp. 175 st./ 1h- 1h 15 minj nazwę
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Do piekarnika wstawiam również naczynie żaroodporne z wodą.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDo sernika wykorzystuję
Do sernika wykorzystuję zwykły, niezmielony twaróg z Biedronki- Klimek półtłusty.
Mam dwa pytania dotyczące
Mam dwa pytania dotyczące twarogu:
- rozumiem, że chodzi o zwykły twaróg, a nie taki już zmielony na sernik?
- jesli ma być taki zwykły, to czy wykorzystujesz półtłusty czy może byc np. chudy?