Wyślij do wydruku
Sernik

Wydrukuj:
 
Wyślij do wydruku
Przepis jest nieprzetestowany
Sernik Przepis jest nieprzetestowany
utworzono: 10.02.2013 Zmieniono dnia: 10.02.2013
3

Składniki

24 porcje

  • 1kg ser
6
7
8
Przepis jest tworzony dla
 
 Thermomix ® TM 31
9

Przygotowanie

sernika

 Na początek przygotować cukier puder.Do suchego naczynia miksujacego wsypać 250 g cukru , zemleć na puder 20 s/obr 10. Składniki: Ciasto kruche:240g maki, 160g masła, 70g cukru, 2 żółtka. Wszystkie składniki w podanej kolejności włożyć doZablokowany i wyrobić 1 min/Zablokowany/Interwał.Wyjąć ciasto na matę lub stolnicę,lekko zagieść(pozlepiać).Włożyć do lodówki na 30 min. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Masa serowa: 1kg twarogu(półtłusty, 130 ml śmietanki 30%, 4 jaja, 250g cukru pudru, 4 łyżeczki budyniu śmietankowego lub waniliowego, 1 łyżeczka cukru waniliowego,kilka kropel zapachu waniliowego do ciast. 3/4 ciasta rozwałkuj cienko i ułóż na blasze (najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia)o wymiarach ok. 40x24x6 cm. wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz 12min.Przygotowanie masy serowej; wszystkie składniki w odanej kolejności włóż do naczynia miksującego, miksować 4min/obr.6. Nastepnie powstała masę wylać na ciasto. Na wierzchu ułóż kratkę z wałeczków zrobionych z pozostałej części ciasta.Kratkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 60 min. w temperaturze 180 stopni C.Smacznego!

 

 

 

 



5

Przygotowanie

sernika

 Na początek przygotować cukier puder.Do suchego naczynia miksujacego wsypać 250 g cukru , zemleć na puder 20 s/obr 10. Składniki: Ciasto kruche:240g maki, 160g masła, 70g cukru, 2 żółtka. Wszystkie składniki w podanej kolejności włożyć doZablokowany i wyrobić 1 min/Zablokowany/Interwał.Wyjąć ciasto na matę lub stolnicę,lekko zagieść(pozlepiać).Włożyć do lodówki na 30 min. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Masa serowa: 1kg twarogu(półtłusty, 130 ml śmietanki 30%, 4 jaja, 250g cukru pudru, 4 łyżeczki budyniu śmietankowego lub waniliowego, 1 łyżeczka cukru waniliowego,kilka kropel zapachu waniliowego do ciast. 3/4 ciasta rozwałkuj cienko i ułóż na blasze (najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia)o wymiarach ok. 40x24x6 cm. wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz 12min.Przygotowanie masy serowej; wszystkie składniki w odanej kolejności włóż do naczynia miksującego, miksować 4min/obr.6. Nastepnie powstała masę wylać na ciasto. Na wierzchu ułóż kratkę z wałeczków zrobionych z pozostałej części ciasta.Kratkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 60 min. w temperaturze 180 stopni C.Smacznego!

 

 

 

 



Akcesoria, których potrzebujesz

KopystkaKopystkakup teraz
Miarka MTMiarka MTkup teraz
10

Akcesoria, których potrzebujesz

KopystkaKopystkakup teraz
Miarka MTMiarka MTkup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…
KOMENTARZE (2)

violatina@wp.pl napisał:

Dodam jeszcze bardzo ważną informację;

Aby sernik NIE opadł, nie należy otwieraćpiekarnika podczas pieczenia oraz wyjmować upieczonego sernika od razu.Powinien pozostać tam jeszcze 25-30 minut. Gotowanie

Dodam jeszcze bardzo ważną informację;

Aby sernik NIE opadł, nie należy otwieraćpiekarnika podczas pieczenia oraz wyjmować upieczonego sernika od razu.Powinien pozostać tam jeszcze 25-30 minut. Gotowanie