3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik z rosą - lekki jak chmurka


Wydrukuj:
4

Składniki

25 kawałek/kawałki/kawałków

Masa serowa

  • 0,5 litra mleka
  • 170 gramów oleju
  • 220 gramów cukru
  • 4 żółtka
  • 4 jajka
  • 1000 gramów sera białego półtłustego, ewentualnie można zastąpić serem z wiaderka
  • 2 budynie waniliowe

Spód ciasta

  • 1 szczypty soli
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 120 gramów masła
  • 120 gramów cukru
  • 160-170 gramów mąki

Piana na wierzch

  • 4 białka
  • 110 gramów cukru
5

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C.

  2. Spód ciasta
  3. Do naczynia miksującego włożyć masło, cukier, jajko, mąkę i proszek do pieczenia, wyrobić 1 min/Ciasto Wyłożyć nim dno przygotowanej formy. Podpiec ok 10 minut w 180st. C

  4. Masa serowa
  5. Do naczynia miksującego włożyć twaróg, jajka, żółtka, cukier, budynie, wlać mleko i olej, zmiksować  3 min/obr. 6.Powstałą masę wylać na podpieczone ciasto, piec 50 min (180°C).

    Masa jest dość rzadka, ale po upieczeniu będzie delikatna i puszysta.

  6. Piana na wierzch
  7. Dokładnie umyć i osuszyć naczynie miksujące (nie może być tłuste ani mokre). Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać białka, dodać szczyptę soli, ubijać1 min 30 s/obr. 3, następnie ubijać 1 min 30 s/obr. 3, jednocześnie przez otwór w pokrywie dodawać stopniowo cukier.

  8. Szybko i sprawnie, żeby sernik bardzo nie opadł. Wyjąć ciasto z piekarnika (po 50 min) pianę wyłożyć na ciasto, piec kolejne 10 minut (180°C). Piana nie może się smiec w innym wypadku rosa nie wyjdzie. Tu należy kontrolować pianę, bo z własnego doświadczenia wiem, że piekarnik piekarnikowi nie równy, kilka minut za dużo i może nie być rosy. Chociaż mi zawsze jakaś tam wyszła, tylko raz mniej raz więcej - zależy od piekarnika.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Ben - płaska forma kamionkowa
    Ben - płaska forma kamionkowa
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Nie pozostało już nic tylko czekać na pierwsze krople rosy, które będą pojawiać się stopniowo, kiedy sernik będzie się ochładzał.

Nigdy nie przepadałam za sernikami, za to moi chłopcy go uwielbiają, więc piekłam raz taki raz taki, aż w końcu trafiłąm w sklepie na sernik z rosą i mi posmakował. Szukałam przepisu w internecie i znalazłam, przerobiłąm na thermomix. Sernik jest rewelacyjny lepszy niż w cukierni. Co roku mamy sernik, a od roku sernik jem również ja, teraz obowiązkowo musi być sernik z rosą i myślę, że posotanie naszą tradycją na święta Bożego Narodzenia jak również święta Wielkanocne tmrc_emoticons.;)

 

Przepis pochodzi z tej strony //www.pieczarkamysia.pl/sernik-z-rosa/ zmodyfikowała go dla potrzeb thermomixu tmrc_emoticons.-)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Rewelacja ten serniczek

    Zgłoszony przez Blasia755 na listopada 9, 2022 at 19:41.

    Rewelacja ten serniczek tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jstudnicka: i jak wyszedl serni z samymi całymi...

    Zgłoszony przez ania3330607 na listopada 22, 2021 at 22:05.

    jstudnicka: i jak wyszedl serni z samymi całymi jajami? tylko na przyszlosc lepiej uzyc tak jak jest w rzepisie wtedy nie zostana nam zoltka z pianki tmrc_emoticons.D

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Eli87: najlepsza blaszka prostokatna taka ok 25x40...

    Zgłoszony przez ania3330607 na listopada 22, 2021 at 22:02.

    Eli87: najlepsza blaszka prostokatna taka ok 25x40 lub 28x34 cos koło tego tmrc_emoticons.)

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bat: bardzo mi miło, super, że sernik sie udało...

    Zgłoszony przez ania3330607 na listopada 22, 2021 at 22:01.

    Bat: bardzo mi miło, super, że sernik sie udało no i wnuki zadowolone tmrc_emoticons.;)

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Berta144: naley odrazu wyciagnac sernik z...

    Zgłoszony przez ania3330607 na listopada 22, 2021 at 22:00.

    Berta144: naley odrazu wyciagnac sernik z piekarnika, bo w innym wypadku rosa moze się nie udac tmrc_emoticons.) pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.)

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wiesieq: dziekuje tez nam bardzo smakuje pomimo,...

    Zgłoszony przez ania3330607 na listopada 22, 2021 at 21:58.

    wiesieq: dziekuje tmrc_emoticons.) tez nam bardzo smakuje pomimo, że nigdy nie byłam sernikowa tmrc_emoticons.)

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepszy sernik jaki jakdłem w życiu - a jestem...

    Zgłoszony przez wiesieq na kwietnia 3, 2021 at 14:40.

    Najlepszy sernik jaki jakdłem w życiu - a jestem pod względem serników baaardzo wymagający.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Malwina693: na blaszke okragla 24 cm zrobiłabym z...

    Zgłoszony przez ania3330607 na marca 28, 2021 at 00:23.

    Malwina693: na blaszke okragla 24 cm zrobiłabym z połowy porcji. Niestety na cała może być za mała blacha. Ale nie próbowałam robić, sadze tak po wyliczonej pojemności. Ja użyłam blachy ok 25x35-36 jakoś tak.

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jstudnicka: jasne, ze wyjdzie - ja tez się...

    Zgłoszony przez ania3330607 na marca 28, 2021 at 00:18.

    jstudnicka: jasne, ze wyjdzie - ja tez się ostatnio zakręciłam i tak zrobiłam/ tylko nie mamy białek na beze lub należy użyć dodatkowych jajek (żółtka na jajecznice 😝)

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Berta144:...

    Zgłoszony przez Bat na listopada 22, 2020 at 15:11.

    Berta144:
    Witam, wyjmujemy z piekarnika, bo beza moze sie spalic i rosa nie wyjdzie. Ja tak robię, acha, jak juz pieczesz z bezą, to patrz, żeby nie upiekla sie za mocno, bo.. 😁 rosa nie wyjdzie. Powodzenia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy po upieczeniu sernika już z pianką,...

    Zgłoszony przez Berta144 na listopada 21, 2020 at 09:11.

    A czy po upieczeniu sernika już z pianką, wyjmujemy go od razu z piekarnika, czy zostawiamy w piekarniku?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo Dobry Sernik....

    Zgłoszony przez Trolek1990 na października 8, 2020 at 07:38.

    Bardzo Dobry Sernik.

    Zrobiłem bez 'rosy' i był mega dobry (:
    Nie opadł, wszystko robione wg w.w przepisu tmrc_emoticons.-)


    --- edit :

    Dzisiaj zrobiłem po raz kolejny. Spód zrobilem z mąki kokosowej, do masy serowej (650g twarogu) wrzuciłem 250g mascarpone. Sernik jest bardziej kremowy, ale wyszedł równie dobry jak poprzednim razem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Eli87: ja właśnie piękę. Blaszka 40x25 (mniej...

    Zgłoszony przez kejtibery na października 31, 2019 at 16:43.

    Eli87: ja właśnie piękę. Blaszka 40x25 (mniej więcej) po zalaniu serem jest wypełniona w 2/3 wysokości i jeszcze rośnie, więc mniejszej bym nie polecała - może to być ryzykowne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj upiekłam sernik lekki jak chmurka...

    Zgłoszony przez Bat na października 30, 2019 at 12:59.

    Dzisiaj upiekłam sernik lekki jak chmurka -pierwszy w życiu sernik Big Smile- wyszedł przepyszny !!! Piana z białek mi się nie ubiła, ale to nie przeszkadza. Trochę urosła przy pieczeniu. Ale emocje Smile
    Dziękuję za przepis. Wnuczęta będą zachwycone .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jakie wymiary blaszki najlepiej?

    Zgłoszony przez Eli87 na października 15, 2018 at 05:46.

    Jakie wymiary blaszki najlepiej?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ada67:wiorki kokosowe dodawalas na wierz? A masa...

    Zgłoszony przez Eli87 na października 15, 2018 at 05:38.

    ada67:wiorki kokosowe dodawalas na wierz? A masa wyszla bez oleju?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie skosztowaliśmy, jeszcze ciepły....

    Zgłoszony przez pariscope na listopada 25, 2017 at 20:57.

    Właśnie skosztowaliśmy, jeszcze ciepły. Pyszny. Jeszcze nie raz zagości na naszym stole.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------


    Marta


    Mój blog kulinarny (nieuwzględniający Mixingbowl closed ), dawno nieaktualizowany: http://poprostupyszne.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja z rozpdu do masy nie daam samych tek tylko cae...

    Zgłoszony przez jstudnicka na lipca 8, 2017 at 13:06.

    Ja z rozpędu do masy nie dałam samych żółtek, tylko całe jaja. Wyjdzie?
    PS. Sernik w piekarniuku

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wanie upiekam serniczekprzepiekna rosa na nim...

    Zgłoszony przez Edycioreczek na czerwca 29, 2017 at 20:35.

    Właśnie upiekłam serniczek,przepiekna rosa na nim wyszła tmrc_emoticons.;-) a nigdy mi ten sernik nie wychodzil dzieki thermomixowi nareszcie!Sernik jest naprawde delikatny puszysty ..."niebo w gębie" bardzo polecam!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy to jest przepis na dużą blachę czy można...

    Zgłoszony przez Malwina693 na marca 25, 2017 at 10:31.

    Czy to jest przepis na dużą blachę czy można użyć okrągłej blaszki 24 cm według tych proporcji? pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jeszcze nigdy nie wyszedł mi tak pyszny sernik...

    Zgłoszony przez Witoszka na lutego 26, 2017 at 12:27.

    Jeszcze nigdy nie wyszedł mi tak pyszny sernik jak z tego właśnie przepisu!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje Wam kochani za tyle komplementów...

    Zgłoszony przez ania3330607 na lutego 16, 2017 at 13:41.

    Dziękuje Wam kochani za tyle komplementów przepisu, cieszy mnie również, że sernik Wam smakuje tmrc_emoticons.)

    Ja ostatnio robiłam inne serniki, ale ten wciąż na miejscu numer 1 tmrc_emoticons.) poozdrawiam serdecznie

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Domi2055 napisał:...

    Zgłoszony przez ania3330607 na lutego 16, 2017 at 13:35.

    Domi2055 napisał:
    Mam pytanko 😀

    Mam twaróg w kostkach taki zwykły , czy należy go najpierw zmielić zanim dodam resztę składników ?

    Jesli tak to na jakich obrotach i jak długo 😊

    Z góry bardzo dziękuje 😘



    nie trzeba mielić, thermomix to zrobi jak będzie mieszać wszystkie składniki ") pozdrawiam

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny, mięciutki sernik. Prosty w wykonaniu.

    Zgłoszony przez Oleczka2010 na stycznia 23, 2017 at 17:59.

    Pyszny, mięciutki sernik. Prosty w wykonaniu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam pytanko 😀...

    Zgłoszony przez Domi2055 na stycznia 1, 2017 at 21:10.

    Mam pytanko 😀

    Mam twaróg w kostkach taki zwykły , czy należy go najpierw zmielić zanim dodam resztę składników ?

    Jesli tak to na jakich obrotach i jak długo 😊

    Z góry bardzo dziękuje 😘

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjny sernik!!...

    Zgłoszony przez Hadzia86 na grudnia 30, 2016 at 22:45.

    Rewelacyjny sernik!!

    Robiłam pierwszy raz i wyszedł świetny, mokry i bardzo smaczny. Wszyscy się zachwycali!

    Polecam ten przepis Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik jest przepyszny po 20 min pieczenia masy...

    Zgłoszony przez Pimpus na października 20, 2016 at 21:18.

    Sernik jest przepyszny tmrc_emoticons.) po 20 min pieczenia masy serowej kładę na wierzch pokrojone brzoskwinie tmrc_emoticons.) wszyscy się zajadają

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik pychotka, ja nie

    Zgłoszony przez szczypiorek na lipca 8, 2016 at 10:08.

    Sernik pychotka, ja nie polewałam sernika białkami, bo lubię zwykły sernik. Będą wracać na pewno do tego przepisu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To dobrze wiedziec, ze mozna

    Zgłoszony przez aszlim na czerwca 26, 2016 at 11:26.

    To dobrze wiedziec, ze mozna bez spodu piec ten sernik tmrc_emoticons.) Dzieki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wielokrotnie piekłam ten

    Zgłoszony przez ada67 na czerwca 24, 2016 at 00:01.

    Wielokrotnie piekłam ten sernik bez spodu. Nie dodawałam oleju, natomiast do ubitej piany z białek dodawałam wiórka kokosowe. Bardzo dobry sernik, bez glutenu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny sernik. Dalam

    Zgłoszony przez aszlim na czerwca 23, 2016 at 21:44.

    Przepyszny sernik. Dalam mniej cukru (z przekonania) oraz mniej oleju (bo zabraklo wieczorowa pora) i wyszedl wspanialy. Miekki i zbity jednoczesnie. Rosa wyszla slicznatmrc_emoticons.) Z pewnoscia bede do tego przepisu wracac.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PO GODZINIE NIE BYŁO ŚLADU PO

    Zgłoszony przez awrzeszcz na kwietnia 19, 2016 at 20:44.

    PO GODZINIE NIE BYŁO ŚLADU PO CIEŚCIE tmrc_emoticons.-) TO NAJLEPSZY KOMPLEMENT

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serniczek przepyszny :) 

    Zgłoszony przez mariola82 na marca 26, 2016 at 10:17.

    Serniczek przepyszny tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszła wspaniała rosa

    Zgłoszony przez kasrok na marca 25, 2016 at 21:47.

    Wyszła wspaniała rosa tmrc_emoticons.) Rzeczywiście - nie można fopuścić do spieczenia mocnego piany z białek. Ja trzymałam 9 minut

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Następnym razem użyję sera

    Zgłoszony przez Kasia Penar na lutego 19, 2016 at 09:48.

    Następnym razem użyję sera krajanka - takiego zwykłego twarogu z ziarenek nie żadnego wcześniej mielonego... I tak sernik był pyszny a rosa wyglądała na piance jak diamenciki - wizualnie i smakowo sernik na 6+

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety sernik nie zgęstniał

    Zgłoszony przez Kasia Penar na lutego 19, 2016 at 09:42.

    Niestety sernik nie zgęstniał i miał konsystencję rzadszego kremu ale i tak nie przetrwał weekendu (na 2 osoby

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety sernik nie zgęstniał

    Zgłoszony przez Kasia Penar na lutego 19, 2016 at 09:42.

    Niestety sernik nie zgęstniał i miał konsystencję rzadszego kremu ale i tak nie przetrwał weekendu (na 2 osoby

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie martw się, że jak

    Zgłoszony przez mojamama na lutego 13, 2016 at 21:48.

    Nie martw się, że jak ostygnie to zgęstnieje tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja wykorzystuję budynie na

    Zgłoszony przez mojamama na lutego 13, 2016 at 21:45.

    Ja wykorzystuję budynie na 0,5 l mleka. Dobrym patentem jest wysypanie na kruchy spód  przez siteczko niewielkiej ilości kakao, podpieczenie 10minut i dopiero wylanie masy serowej . Kakao daje ładny efekt wizualny☺ ser najlepszy ten prawdziwy,  nie z wiaderka. Ciasto idealne dla cukrzyków , jeśli zamiast cukru użyć ksylitolu a spód zrobić z mąki kukurydzianej. Wtedy łasuchując nie grzeszymy tak bardzotmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jakie budynie? Na 0,5 czy

    Zgłoszony przez Kasia Penar na lutego 13, 2016 at 21:17.

    A jakie budynie? Na 0,5 czy 0,75l mleka? Zrobiłam sernik z książki ABC na serze z wiaderka i po upieczeniu masa wydaje mi się za rzadka... Dałam dwa budynie (takie na 0,5l mleka każdy) a nigdzie nie jest napisane dokladnie na jaką ilość mleka... Proszę o jakieś rady...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niebo w ustach oszaleć

    Zgłoszony przez AgaOliBe na stycznia 16, 2016 at 02:35.

    Niebo w ustach tmrc_emoticons.) oszaleć można... jak tu być na diecie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam ten przepis wszystkim

    Zgłoszony przez samalia na stycznia 16, 2016 at 01:17.

    Polecam ten przepis wszystkim tmrc_emoticons.-) serniczek przepyszny i bardzo delikatny tmrc_emoticons.-) byłam przekonana,  że mi nie wyjdzie ponieważ musiałam go przykryć aby się nie przypalił potem przykrylam też piankę wiec rosa nie wyszła ale mimo tego wszystko pięknie się zapieklo i nie przypaliło no i smakuje obłędnie tmrc_emoticons.-) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super!! Mój mąż zachwycony

    Zgłoszony przez jenny12354@wp.pl na stycznia 15, 2016 at 16:05.

    Super!! Mój mąż zachwycony sernik bardzo mu smakuje polecam!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • piekna rosa.mnie ten sernik

    Zgłoszony przez Gabi22_06 na stycznia 4, 2016 at 01:26.

    piekna rosa.mnie ten sernik zawsze wychodzi bez rosy.co robie nie tak?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Blaszkę wkładam do piernika

    Zgłoszony przez Agnieszka-7777 na stycznia 1, 2016 at 17:46.

    Blaszkę wkładam do piernika po długości, a nie na szerokość piekarnika, ale nie wiem czy to ma znaczenie.

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam Upiekłam sernik i

    Zgłoszony przez Agnieszka-7777 na stycznia 1, 2016 at 17:40.

    Witam

    Upiekłam sernik i wyszedł pyszny, wszyscy się zachwycali tmrc_emoticons.)

    Mam jednak jednak wątpliwość. Po upieczeniu sernik razem z papierem odszedł od boków blaszki, co spowodowało, że trochę zmniejszyła się powierzchnia sernika. Jaka jest tego przyczyna, czy tak ma być ? Dodam, że wcześniej posmarowałam blaszkę margaryną i na to wyłożyłam papier do pieczenia.

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naprawdę NIEBO W GĘBIE!!! Mój

    Zgłoszony przez magierka na grudnia 28, 2015 at 20:42.

    Naprawdę NIEBO W GĘBIE!!! Mój ulibiony sernik.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik przepyszny choc ja

    Zgłoszony przez Kawiarenka na grudnia 28, 2015 at 18:44.

    Sernik przepyszny choc ja robię z przepisu z książki Kulinarne ABC, troche inne proporcje ale całość bardzo podobna. Prosto, szybko i przepysznie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To jest pierwsze ciasto

    Zgłoszony przez AnnaLandtec na grudnia 27, 2015 at 19:10.

    To jest pierwsze ciasto ,które zrobiłam w Thermomixie na Święta . Ponieważ dopiero zaczyna sie moja przygoda z tym wspaniałym urzadzeniem był to swego rodzaju test i musze przyznać  ze jak najbardziej zaliczony. Serniczek wyszedł idealny , mięciutki , puszysty, delikatny. Bardzo dziękuje za przepis.   tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niebo w

    Zgłoszony przez janny1979 na grudnia 26, 2015 at 15:10.

    Niebo w gębie.przepyszny..cała rodzina się nim zajadała przez Świeta..a ja jak nie jestem fanką ciast tak pokryjomu je zajadałamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •