Składniki
24 kawałek/kawałki/kawałków
- KOKOS:
- 40 g cukru
- 25 g masła
- 100 g wiórków kokosowych
- MANDARYNKI:
- 2 puszki Mandarynek
- CIASTO:
- 250 g mąki
- 3 jaja
- 30 g masła
- 170 g cukru
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- SER:
- 3 białka
- 40 g masła
- 3 żółtka
- 130 g cukru
- 4 ser, ki homogenizowane waniliowe każdy po 250 g.
- budyń waniliowy (proszek)
-
6
1h 30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Na początku prażymy kokos, wkładamy do "Blokada naczynia miksującego" kokos, cukier, masło i ustawiamy 5 min/90 stopni/obr. 1.
Wyjmujemy do innego naczynia i zostawiamy do ostygnięcia. Myjemy naczynie.
Mandarynki osączamy na durszlaku.
Robimy ciasto: wkładamy do "Blokada naczynia miksującego" wszystkie składniki na ciasto i mieszamy 1 min./obr.4.
Wylewamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Ciasto będzie gęste.
Na ciasto kładziemy mandarynki.
Robimy ser: najpierw ubijamy białka przy pomocy motylka 1 min. 30 sek./obr. 4. Przekładamy do innego naczynia. wkładamy masło, żółtka, cukier mieszamy 30 sekund/obr.4. Dodajemy 2 serki homogenizowane mieszamy 30 sek./obr. 4, potem kolejne 2 i też 30 sek./obr. 4. Dodajemy budyń mieszamy 15 sek./obr.4, na koniec ubite białka i mieszamy 20 sek./obr. 4.
Ser wylewamy na ciasto z mandarynkami.
Posypujemy kokosem.
Pieczemy 1 godz. w 180 stopniach. Na ostatnie 15 minut zwiększyłam do 190 stopni.
SMACZNEGO!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBARDZO DOBRY
BARDZO DOBRY
sernik bardzo smaczny nie
sernik bardzo smaczny nie mogłam kupić mandarynek więc zrobiłam z brzoskwiniami też smaczny
Właśnie piecze się mam
Właśnie piecze się mam nadzieję, że wyjdzie. Miałam wrażenie, że ciasta na spód wyszło mało. Miałam kłopot by rozprowadzić na blaszce. Zobaczymy.
Serek maćkowy jest najlepszy
Serek maćkowy jest najlepszy 250 g
wyglàda super,ja tez bardzo
wyglàda super,ja tez bardzo proszè o podanie gramatury serkòw.
Serki homogenizowane jakiej
Serki homogenizowane jakiej gramatury bo różnie z tym bywa? pozdrawiam!