3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik z mandarynkami


Wydrukuj:
4

Składniki

24 kawałek/kawałki/kawałków

  • KOKOS:
  • 40 g cukru
  • 25 g masła
  • 100 g wiórków kokosowych
  • MANDARYNKI:
  • 2 puszki Mandarynek
  • CIASTO:
  • 250 g mąki
  • 3 jaja
  • 30 g masła
  • 170 g cukru
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • SER:
  • 3 białka
  • 40 g masła
  • 3 żółtka
  • 130 g cukru
  • 4 ser, ki homogenizowane waniliowe każdy po 250 g.
  • budyń waniliowy (proszek)
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Na początku prażymy kokos, wkładamy do Blokada naczynia miksującego kokos, cukier, masło i ustawiamy 5 min/90 stopni/obr. 1.

    Wyjmujemy do innego naczynia i zostawiamy do ostygnięcia. Myjemy naczynie.

    Mandarynki osączamy na durszlaku.

    Robimy ciasto: wkładamy do Blokada naczynia miksującego wszystkie składniki na ciasto i mieszamy 1 min./obr.4.

    Wylewamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Ciasto będzie gęste.

    Na ciasto kładziemy mandarynki.

    Robimy ser: najpierw ubijamy białka przy pomocy motylka 1 min. 30 sek./obr. 4. Przekładamy do innego naczynia. wkładamy masło, żółtka, cukier mieszamy 30 sekund/obr.4. Dodajemy 2 serki homogenizowane mieszamy 30 sek./obr. 4, potem kolejne 2 i też 30 sek./obr. 4. Dodajemy budyń mieszamy 15 sek./obr.4, na koniec ubite białka i mieszamy 20 sek./obr. 4.

    Ser wylewamy na ciasto z mandarynkami.

    Posypujemy kokosem.

    Pieczemy 1 godz. w 180 stopniach. Na ostatnie 15 minut zwiększyłam do 190 stopni.

    SMACZNEGO!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • BARDZO DOBRY

    Zgłoszony przez awrzeszcz na kwietnia 19, 2016 at 20:41.

    BARDZO DOBRY

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • sernik bardzo smaczny nie

    Zgłoszony przez anna_58 na maja 27, 2014 at 17:06.

    sernik bardzo smaczny tmrc_emoticons.) nie mogłam kupić mandarynek więc zrobiłam z brzoskwiniami tmrc_emoticons.) też smaczny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie piecze się mam

    Zgłoszony przez elabonczak na kwietnia 6, 2012 at 19:49.

    Właśnie piecze się tmrc_emoticons.) mam nadzieję, że wyjdzie. Miałam wrażenie, że ciasta na spód wyszło mało. Miałam kłopot by rozprowadzić na blaszce. Zobaczymy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serek maćkowy jest najlepszy

    Zgłoszony przez Kamcia771 na listopada 19, 2011 at 20:14.

    Serek maćkowy jest najlepszy 250 g

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyglàda super,ja tez bardzo

    Zgłoszony przez pancio na listopada 19, 2011 at 17:18.

    tmrc_emoticons.) wyglàda super,ja tez bardzo proszè o podanie gramatury serkòw.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serki homogenizowane jakiej

    Zgłoszony przez Propcia na listopada 19, 2011 at 13:15.

    Serki homogenizowane jakiej gramatury bo różnie z tym bywa? pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze