3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Serniczek Latte Macchiato (bez pieczenia)


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

Bita śmietana

  • 200 g śmietany kremówki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 6 łyżek rozpuszczonej w/w żelatyny

Masa serowa

  • 200 g wody (2 MT)
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 200 g śmietany kremówki 30%
  • 500 g białego sera lub twarogu z pudełka

Na spód

  • 30 sztuk biszkoptów (okrągłych)
  • 2 łyżeczki naparu kawowego, (4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i 6 łyżki gorącej wody)
  • 100 g masła lub margaryny
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    SERNICZEK LATTE MACCHIATO
  1. Na spód:

    1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć biszkopty i zmielić ok. 3-5s./obr. 8.

    2. Dodać miękkie masło i 2 łyżeczki naparu kawowego. Wymieszać 30s./obr.5.

     

    Masa serowa:

    1. Do szklanki wsypać 3 łyżki żelatyny i zalać gorącą wodą (2 MT). Dobrze wymieszać. Odstawić, aby ostygła (pilnować, żeby nie stężała przed dodaniem do masy).

    2. Założyć motylek. Do Blokada naczynia miksującego wlać śmietanę i ubic na sztywno ok. 2-3min./obr.3-4. Przełożyć do innego naczynia.

    3. Do Blokada naczynia miksującego włożyć biały ser i zmielić 10s./obr. 5. i zemulgować ser z cukrem pudrem 2min./obr. 4. (jeśli mamy gotową masę serową, czynność można opuścić). Przełożyć do innego naczynia.

    4. Delikatnie połączyć śmietanę z masą serową 1min./obr.2-3. Dodać rozpuszczoną żelatynę (zostawić ok. 6 łyżek do bitej śmietany) i wymieszać 10s./obr.3.

    5. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dołożyć cukier wanilinowy i wymieszać 10s./obr.3. Wylać na biszkopty (włożyć na ok. 10 min. do zamrażalki lub lodówki, żeby masa stężała). Do drugiej części dodać pozostały napar kawowy i wymieszać 10s./obr.3. Wylać na stężałą już białą masę.

     

    Bita śmietana:

    1. Założyć motylek. Do Blokada naczynia miksującego wlać śmietanę i ubijać 3-4min./obr.4. Pod koniec ubijania dodać cukier puder.

    2. Dodać pozostałą rozpuszconą żelatynę i wymieszać 10s./obr.4. Wylać masę na wierzch ciastka i wygładzić.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • wow ale super

    Zgłoszony przez agusiaromusia na marca 21, 2017 at 13:52.

    wow ale super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez Llamalove na grudnia 31, 2016 at 17:39.

    tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)


    U mnie tak wyszło. Robione wg przepisu z tm31.

    Zastanawiam się nad normalnym biszkoptem na spód - taka masa ubita ciężko odchodzi od tortownicy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam , pyszne i delikatne

    Zgłoszony przez Malgorzatka171 na lipca 13, 2016 at 11:23.

    Polecam , pyszne i delikatne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy na biszkopcie też bedzie

    Zgłoszony przez maya88 na grudnia 2, 2015 at 17:43.

    Czy na biszkopcie też bedzie smaczny? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • WYGLĄDA SUPER.

    Zgłoszony przez nataliawys na listopada 20, 2015 at 20:50.

    WYGLĄDA SUPER.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ZAINTERESOWAŁ MNIE TEN

    Zgłoszony przez nataliawys na listopada 20, 2015 at 20:49.

    ZAINTERESOWAŁ MNIE TEN PRZEPIS .BĘDĘ ROBIŁA W PRZYSZŁYM TYGODNIU.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja. Dodalam do masy

    Zgłoszony przez perlanorwegii na czerwca 16, 2015 at 17:15.

    Rewelacja. Dodalam do masy kawowej 2 lyzki likieru amaretto. Polecam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy mogę go zrobić w TM 31?

    Zgłoszony przez kasia40 na maja 8, 2015 at 21:58.

    Czy mogę go zrobić w TM 31? jezeli tak. Prosze o podanie przepisu dla TM 31. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest stworzony dla TM

    Zgłoszony przez Hana75 na marca 13, 2015 at 22:19.

    Przepis jest stworzony dla TM 5 czy ktoś robił go na TM 31? Czy mogę go zrobić w TM 31?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis

    Zgłoszony przez Paulla na marca 10, 2015 at 14:31.

    super przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, bardzo dobre,

    Zgłoszony przez Alka-p na stycznia 16, 2015 at 23:05.

    Zrobiłam, bardzo dobre, polecam jednak zrobić w tortownicy,ale małej...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny...

    Zgłoszony przez BożenaJ na grudnia 3, 2014 at 10:09.

    Przepyszny... Delikatny...Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robiłam w tortownicy o

    Zgłoszony przez Luberdowie na grudnia 1, 2014 at 10:29.

    Ja robiłam w tortownicy o średnicy 26cm, ale wiem, że dobrze jest go zrobic w naczyniu żaroodpornym (prostokątnym lub kwadratowym). W zależności od wielkości naczynia będzie wysokość poszczególnych z mas.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Dzięki za   dpowiedz na

    Zgłoszony przez staszka na listopada 27, 2014 at 21:09.

      Dzięki za   dpowiedz na temat żelatyny Na weekędzie przepis będzie wyprubowany Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • na najbliższy weekend na

    Zgłoszony przez asiazab na listopada 27, 2014 at 13:21.

    na najbliższy weekend na pewno zrobię tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto,

    Zgłoszony przez rkrzak50 na listopada 27, 2014 at 09:40.

    Bardzo dobre ciasto, polecam!

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w jakiej foremce zrobić ten

    Zgłoszony przez eliwona na listopada 26, 2014 at 11:58.

    w jakiej foremce zrobić ten tort, chodzi mi o średnice

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ŻELATYNA: Do szklanki wsypać

    Zgłoszony przez Luberdowie na listopada 25, 2014 at 10:43.

    ŻELATYNA: Do szklanki wsypać 3 łyżki żelatyny i zalać gorącą wodą (2 MT). Dobrze wymieszać. Odstawić, aby ostygła (pilnować, żeby nie stężała przed dodaniem do masy).

    Do mas serowych dać 3/4 przygotowanej porcji, a 1/4 zostawić do śmietany.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam zamiar wyprubować ten

    Zgłoszony przez staszka na listopada 24, 2014 at 15:52.

    Mam zamiar wyprubować ten przepis ale niewiem o co chodzi z tą żelatyną  Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale narobiłaś smaka!!!

    Zgłoszony przez ewemar na listopada 21, 2014 at 19:31.

    Ale narobiłaś smaka!!! Zapraszamy z serniczkiem na spotkanie w poniedziałektmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze