Tu jesteś:
4
Składniki
- 600 g schabu bez kości
- I żelatyna
- 2 kostki rosołowe
- 2-3 ząbki czosnku
- pieprz, liść laurowy
- Dekoracja:
- 2 marchewki
- l ugotowane jajko
- groszek konserwowy
- natka pietruszki
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia wlać 1 1 wrzącej wody, schab i marchewkę umieścić
w koszyczku, gotować - czas 42 min, temp. Varoma,
obr. poz. 1.
Wyjąć koszyczek, uzupełnić wywar do 1 litra, dodać przyprawy
i gotować - czas 5 min, temp. 100 °C, obr. poz. 2, dodać
rozpuszczoną żelatynę.
Schab po wystudzeniu pokroić na plastry, ułożyć na półmisku
i dekorować jajkiem, groszkiem zielonym i natką.
Zalać galaretą.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzA czy ten schab nie jest w
A czy ten schab nie jest w żaden sposób przyprawiany?
napewno wyprubuje na
napewno wyprubuje na wielkanoc.pysznie wygląda
Bardzo ładnie prezentuje sie
Bardzo ładnie prezentuje sie na stole i jest pysznym , lekkim daniem