Wyślij do wydruku
Ryba (Tołpyga) na parze z warzywami i sosem czosnkowym

Wydrukuj:
 
Wyślij do wydruku
Przepis jest nieprzetestowany
Ryba (Tołpyga) na parze z warzywami i sosem czosnkowym Przepis jest nieprzetestowany
przez dorotka1983
utworzono: 01.03.2013 Zmieniono dnia: 02.03.2013
3

Składniki

Portions2 osoba/osoby
Ryba (Tołpyga) na parze z warzywami

  • 420 gramów świeża ryba, w moim przypadku Tołpyga
  • 1 czubate łyżeczki przyprawy do ryb
  • 0,5 łyżeczki rozmarynu suszonego
  • 3 marchewki pokrojone w paski
  • 1 pietruszka pokrojona w paski
  • 3 ziemniaki obrany, pokrojony w cienkie talarki
  • trochę soku z cytryny
  • trochę masła
  • 900 gramów wody
Sos czosnkowy

  • 4 ząbków czosnku
  • 200 gramów śmietany 18% gęstej
  • 70 gramów majonezu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • szczypty pieprzu
  • szczypty pietruszki natki
6
45 min
Przygotowanie 15 min
Pieczenie / Gotowanie
7
8
Przepis jest tworzony dla
 
 Thermomix TM 31

Przygotowanie


1.

Sos czosnkowy:

1. Do naczynia TM włożyć ząbki czosnku, rozdrobnić 4s, obr.7, następnie zgarnąć kopystką na dno naczynia.

2. Założyć motylek i dodać pozostałe składniki, wymieszać 10s, obr.2.

3. Gotowy sos przełożyć do innego naczynia.

 



2.

Ryba (Tołpyga) na parze z warzywami:

1. Świeże filety  ryby (tołpygi) posypać przyprawami do ryb i rozmarynem, odstawić na 15 min. Następnie skropić sokiem z cytryny i zawinąć w folię aluminową. Każdy filet osobno. Kładziemy na Varomę.

2. W między czasie przygotowujemy warzywa. Obrane marchewki i pietruszkę kroimy w cienkie słupki, ziemniaki w talarki. Przekładamy do Varomy.

3. Do naczynia wlewamy wodę i zakładamy  Varomę. 

4. Gotujemy 25-30 min, obr 1. Varoma.



5

Przygotowanie


1.

Sos czosnkowy:

1. Do naczynia TM włożyć ząbki czosnku, rozdrobnić 4s, obr.7, następnie zgarnąć kopystką na dno naczynia.

2. Założyć motylek i dodać pozostałe składniki, wymieszać 10s, obr.2.

3. Gotowy sos przełożyć do innego naczynia.

 



2.

Ryba (Tołpyga) na parze z warzywami:

1. Świeże filety  ryby (tołpygi) posypać przyprawami do ryb i rozmarynem, odstawić na 15 min. Następnie skropić sokiem z cytryny i zawinąć w folię aluminową. Każdy filet osobno. Kładziemy na Varomę.

2. W między czasie przygotowujemy warzywa. Obrane marchewki i pietruszkę kroimy w cienkie słupki, ziemniaki w talarki. Przekładamy do Varomy.

3. Do naczynia wlewamy wodę i zakładamy  Varomę. 

4. Gotujemy 25-30 min, obr 1. Varoma.



Akcesoria, których potrzebujesz

VaromaVaromakup teraz
MotylekMotylekkup teraz
KopystkaKopystkakup teraz
10

Akcesoria, których potrzebujesz

VaromaVaromakup teraz
MotylekMotylekkup teraz
KopystkaKopystkakup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…