Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
- 200 g pieczarek, duże pokroić na połówki
- 400 g cukinii, pokrojonej w krążki
- 1 łyżka oleju
- 2 ząbki czosnku
- 150 g cebuli, pokrojonej na połówki
- 150 g ryżu długoziarnistego
- 1 łyżeczka soli
- 1000 g wody
- 30 g sera żółtego, light
- 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 2 szczypty pieprzu
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 7 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać ½ łyżeczki soli, ryż umieścić w koszyczku i wstawić do naczynia miksującego, gotować 22 min/100°C/obr. 1, koszyczek wyciągnąć i opróżnić naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 4 s/obr. 8.
- Dodać olej, dusić 2½ min/Varoma/obr. 1.
- Dodać cukinię, pieczarki, ½ łyżeczki soli, przyprawę uniwersalną, gotować 7 min/100°C/ "Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać ugotowany ryż i wymieszać 1 min/90°C//obr. 2.
- Przed podaniem posypać rozdrobnionym serem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzNowy przepis dla małych smakoszy takich jak ja....
Nowy przepis dla małych smakoszy takich jak ja. Małe porcje odpowiednie dla jednej osoby. Skorzystaj z Eat, grając w geometry dash bloodbath, kiedy masz najwięcej wolnego czasu.
Całkiem smaczne.
Całkiem smaczne.
Bardzo dobre - polecam
Bardzo dobre - polecam