3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rurki ze śmietaną


Wydrukuj:
4

Składniki

50 porcja/porcje/porcji

krem

  • 600 g śmietany 36%

Ciasto:

  • szczypty soli
  • 250 g kwaśnej śmietany 18%
  • 500 g mąki pszennej typ 480
  • 6
    4h 15min
    Czas całkowity 4h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. 1. W naczyniu miksującym umieścić wszystkie składniki według podanej kolejności. Dobrze wyrobić 30s/obr5

    2. Ciasto owinąć w folię i dobrze schłodzić w lodówce około 2-3 godz

    3. Wyjąć , podsypując mąką rozwałkować na grubość ok 1 mm . pokroić w długie paski o szerokości 1,5 mm

    4. Foremki do rurek posmarować masłem i nawijać na nie paski zaczynając od węższej części do szerszej. Jedną stronę rurki obtoczyć w cukrze i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

    5.Piec 15 min w temp. 180 stopni. Rurki powinny być jasnozłote. Wystudzić i nabić kremem.

     

    Krem 

    Zakładamy motylek, do naczynia miksującego wlewamy schłodzoną śmietanę i ubijamy 40s/ob4

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ten, kto napisał "przepyszne" z pewnością tego...

    Zgłoszony przez użytkownik JG na stycznia 5, 2017 at 14:42.

    Ten, kto napisał "przepyszne" z pewnością tego nie robił i nie powinien polecać! W przepisie brakuje masła (margaryny).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dramat... a nie rurki!!!!

    Zgłoszony przez MonikaWodara na lutego 6, 2016 at 18:25.

    Dramat... a nie rurki!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ja nie polecam... Autorka

    Zgłoszony przez Anusiak1985 na grudnia 9, 2015 at 13:30.

    A ja nie polecam...

    Autorka przepisu zdecydowanie zapomniała o jeszcze jednym składniku, bez którego z podanych składników wyjdzie nam najwyżej (o ile będziemy mieć odpowiednio dużo siły żeby zagnieść) bryła twarda jak kamień, do której rozwałkowania należałoby użyć walca drogowegotmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.~

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne bardzo polecam

    Zgłoszony przez malenia123 na listopada 2, 2015 at 07:51.

    Przepyszne bardzo polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawy ten przepis.

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 26, 2015 at 16:02.

    Bardzo ciekawy ten przepis. Ciasto nie ma żadnych dodatków: jajek, proszku, cukru? Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze