3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rumowe muffinki


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • CIASTO:
  • 400 g mak, i;
  • 300 g cukru, ;
  • 10 g proszku do pieczenia, ;
  • 4 małe jaja;
  • 100 gstopionego masła
  • SYROP:
  • 500 g wody
  • 200 g cukru
  • 200 g rumu
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto wsypać do naczynia miksującego i połaczyć czas 1 min./poz. 4.
    Ciasto przelac do foremek i piec 15min w 200*C.

    Nałożyć motylek i połączyć wszystkie składniki syropu czas 5min./temp. 60*C/poz. 3.
    Następnie ciepłym syropem polać muffinki, aż nasiąkną. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz