Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Ciasto makaronowe
- 2 jajka cale
- 100 g wody
- 2 szczypty soli
- 400 g mąki
Farsz
- 300 g pieczonej dyni
- 100 g sera feta
- 1 cebula
- 1 ząbków czosnku
- 2 szczypty pieprzu
-
6
50h 0min
Czas całkowity 30h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do naczyia włożyć wszystkie składniki w podanej kolejności wymieszać 10s/br.2. Następnie wyrobić 3min/interwał.
Ciasto wyjąć z naczynia, zarobić w dłoniach i podzielić na 4 części. Rozwałkować bardzo cieniutko pierwsze 2 placki i posarować je białkiem. Na jednym z placków ułożyć farsz małą łyżeczką w odstępach ok.3 cm. Nakryć drugą częścią ciasta i docisnąć brzegi każdego pierożka.
Farsz przygotowujemy następująco:
Dynię kroimy na kawałki (mogą być spore) i pieczemy 20 minut w temperaturze 220 stopni C. Po upieczeniu obieramy ze skóy i wyjmujemy gniazda z nasionami. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę i czosnek, rozdrabniamy 5 sek/obr.4. Dodajemy trochę oliwy z oliwej i podduszamy 3min/100stopni/obr.1. Dodajemy resztę składników, mieszamy 15 sekund/obr.7.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDynia i ser to znakomite połączenie, można...
Dynia i ser to znakomite połączenie, można doprawić też na ostro lub orientalnie. Przepis na ciasto też super, ale ja zwykle idę na łatwiznę i nadziewam tym farszem makaron muszle. Farsz sprawdza się też świetnie jako dip na zimno.
Bardzo fajny przepis, dynia fajnie pasuje do sera...
Bardzo fajny przepis, dynia fajnie pasuje do sera fety
Przepis bardzo ciekawy
Przepis bardzo ciekawy Dynia jest coraz bardziej popularna Dodaję do wypróbowania.Pozdrawiam