3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Racuszki drożdżowe z gruszkami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

16 placuszków

  • 2,5MT mleka
  • 2szt jaja kurze
  • 30 g cukru
  • 35 g oleju
  • 30 g drożdży świeżych
  • 300 g mąki
  • 300 g obranych i wypestkowanych gruszek
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • olej do smażenia
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia włozyć pokrojane w ćwiartki gruszki.Rozdrobnić 2S na obr.4,przełożyć do miseczki.Włozyc do naczynia składniki na ciasto i wyrabiać 2min.w poz.Ciastointerwał.Ciasto przelac do gruszek,wymieszać i pozostawić 10-15 min by wyrosło.Następnie nakładać łyzką na patelnię i smażyć  z obu stron na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.

    Smacznego. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Racuchy wyszly pyszne! Dziekuje za przepis...

    Zgłoszony przez Kasiab0510 na lutego 23, 2017 at 23:26.

    Racuchy wyszly pyszne! Dziekuje za przepistmrc_emoticons.)

    Ja zamiast cukru użyłam ksylitol, maki pomieszalam pszenna żytnia i troche kokosowej , dodałam troche nasion chia ,usmażyłam na kokosowym oleju.

    Racuchy z gruszkaRacuchy z gruszka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądają apetycznie. Co do

    Zgłoszony przez szpula33 na grudnia 1, 2012 at 14:59.

    Wyglądają apetycznie. Co do racuchów z gruszkami, to nie miałem jeszcze okazji próbować, więc na pewno się skuszę. Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agnieszko gratuluję

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 11, 2012 at 11:16.

    Cooking 10 Agnieszko gratuluję pierwszego przepisu Love Big Smile tmrc_emoticons.D czekam na następne a ten na pewno wykorzystam Love Party Poztrawim serdecznie Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze