PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Masa Jajeczna
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 2 jajka
- pieprz do smaku
- 300 g gęstego jogurtu naturalnego
Na ciasto
- 2-3 czubate łyżki wody lodowatej
- 100 g masła, schłodzonego
- 170 g mąki pszennej
Wierzch
- 100 g wędzonego łososia w plasterkach, na zimno lub na gorąco
- 120-150 g szparagów białych lub zielonych ( 8-9 sztuk), ze słoika lub świeżych (ugotowanych)
-
6
1h 0min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Jajka, smietanę, pokrojony koperek i pieprz wkładamy do TM. Miksujemy 5s, obr.5. Wlewamy masę jajeczną na ciasto z nadzieniem. Wstawić do piekarnika, obniżyć temp. do 180st.C i piec dalej 35 min, tj. do chwili aż się zrumieni i stężeje. Podawać na ciepło lub zimno.
Wszystkie składniki ciasta włożyć do TM. Ucierać kruche ciasto, 2,5 min, Interwał. Wylepić ciastem formę do tarty (boki na wys.3 cm). Ponakłuwać ciasto widelcem, przykryć folią aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. Wstawić do nagrzanego do 220st.C piekarnika. Piec 15-20 min. Zdjąć folię i ułożyć na cieście pokrojone na kawałki (3,5cm) szparagi i kawałki łososia.
Masa jajeczna
Ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Zamiast szparagów można włożyć ugotowaną na parze na przystawce Varoma fasolkę szparagową. Jeśli używamy świeżych szparagów tak samo jak fasolkę musimy je ugotować na parze na Varomie.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepyszny pomysł na wykorzystanie łososia...
Przepyszny pomysł na wykorzystanie łososia wedzonego.
Cała rodzina najedzona.
Zamiast szparagów dałam oliwki zielone. Sól pominelam.
Wrócę do przepisu jeszcze raz
pychotka!! W wersji ze szparagami i z fasolką...
pychotka!! W wersji ze szparagami i z fasolką szparagową😀 Masę jajeczną soliłam, dodawałam też pomidorki suszone i natkę pietruszki😀
pychota !!!!!
pychota !!!!!
Bardzo dobre, tylko trzeba
Bardzo dobre, tylko trzeba pamietać, aby dobrze posolić. Moja była za mało słona