3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pyszne bułeczki maślane


Wydrukuj:
4

Składniki

18 porcja/porcje/porcji

bułeczki

  • 250 ml. mleka
  • 40 g drożdży
  • 60 g cukru
  • 500 g mąki
  • 2 lub 3 żółtka
  • 50 g masła
  • skórka otarta z cytryny
  • szczypta soli
  • 2 lub 3 białka do posmarowania bułek
  • cukier waniliowy

kruszonkę

  • 50 g masła
  • 50 g cukru
  • 50 g mąki
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    bułeczek
  1. 1. Do naczynia miksującego wlewamy mleko dodajemy drożdże i cukier. Mieszamy 3 min./37 stopni/obr.1.

    2. Dodajemy mąkę,cukier waniliowy, żółtka, skórkę z cytryny, ,masło, sól. Mieszamy 2 min./Blokada naczynia miksującego/Ciasto.

    3. Przekładamy ciasto do innej miski i zostawiamy do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Ciasto szybko rośnie.

    4. W między czasie włączamy piekarnik na 190 stopni. Wykładamy blachę papierem do pieczenia i wyrabiamy kruszonkę. Ja wyrabiam ręcznie ( mieszamy wszystkie składniki opuszkami palców).

    5. Gdy ciasto wyrośnie formujemy 15-18 bułeczek. Zostawiamy na 15 minut do wyrośniecia.

    6. Smarujemy białkiem, posypujemy kruszonką, jeśli ktoś woli mogą być posypane makiem lub cukrem perlistym. Pieczemy 20 minut w 190 stopniach na wentylatorze.

    SMACZNEGO!!!!!

    Znikają niesamowicie szybko!!!

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Polecam z masełkiem i miodem.

WYŚMIENITE.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bułeczki przepyszne,zrobiłam z połowy porcji...

    Zgłoszony przez sege1 na września 19, 2017 at 22:05.

    Bułeczki przepyszne,zrobiłam z połowy porcji żeby wypróbować- oczywiście już ich nie ma . Ale piekłam zdecydowanie krócej -12 min w 180 st .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki obłędne😍 Jadłam jeszcze ciepłe....

    Zgłoszony przez monikaffm na listopada 11, 2016 at 20:38.

    Bułeczki obłędne😍 Jadłam jeszcze ciepłe. Pulchne, rozpływają się w ustach😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre Polecam

    Zgłoszony przez Ziemniaczana na listopada 5, 2016 at 16:57.

    Bardzo dobretmrc_emoticons.) Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne:) dziękuję za

    Zgłoszony przez gosik13 na sierpnia 22, 2016 at 21:54.

    Przepysznetmrc_emoticons.) dziękuję za przepis 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • BARDZO SMACZNE

    Zgłoszony przez awrzeszcz na kwietnia 19, 2016 at 20:42.

    BARDZO SMACZNE

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajne bułeczki na śniadanko

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 7, 2016 at 20:46.

    Fajne bułeczki na śniadanko do mleczka  tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki bardzo dobre, jednak

    Zgłoszony przez angela na listopada 5, 2015 at 16:32.

    Bułeczki bardzo dobre, jednak temperatura musi być niższa .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • o! wyszły super ,już je

    Zgłoszony przez Adamina na kwietnia 5, 2015 at 22:37.

    o! wyszły super ,już je pokochałam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja zrobiłam według ciutkę

    Zgłoszony przez Atenka na stycznia 9, 2013 at 19:53.

    Ja zrobiłam według ciutkę innego przepisu (z książki) i mnie strasznie ciasto się kleiło do rąk. Nie mogłam uformować bułeczki. Czy tak ma być?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Wyglądają smakowicie 8)  w

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 10, 2012 at 16:44.

    tmrc_emoticons.)Wyglądają smakowicie tmrc_emoticons.8)  w najbliższym czasie Cooking 7 je upiekę i wtedy powiem Ci jak smakowały tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Dziękuję za przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 10, 2012 at 10:51.

      tmrc_emoticons.) Dziękuję za przepis dodalam do wypróbowania Cooking 7 Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :) :)Wygladaja przepysznie

    Zgłoszony przez ....-.... na października 9, 2012 at 22:19.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)Wygladaja przepysznie jutro je wyprobuje. Ja zawsze zostawiam ciasto w TM do wyrośnięcia.Pozdrowionka tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8)

    wiesia 55

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze