3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pulpeciki w porach


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

na pulpety

  • 20 gramów oliwy
  • 300 gramów mleka
  • przyprawy do smaku
  • 1000 gramów mięso drobiowe
  • 100 gramów cebuli
  • 2 jajka
  • 4 ząbki czosnku
  • 1-2 pory
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Pulpety
  1. DoBlokada naczynia miksującego wkładamy cebulkę i czosnek rozdrabniamy 4 sek/obr5,dodajemy jajka,mięso mielone i przyprawy.Wyrabiamy 20 sek./obr.3.

    Formujemy kuleczki,układamy w naczyniu żaroodpornym.

    Do Blokada naczynia miksującego wrzucamy pokrojony na kawałki por[biała część] mielimy 10 sek./obr 5,

    Dusimy z 20 gr oliwy 2min./obr.1

     

    wlewamy 300 gr mleka ,kostkę rosołową i mieszamy  10sek./obr 2

    .Zalewamy  przygotowanym sosem  wcześniej uformowane  pulpety,wkładamy do piekarnika .Zapiekamy do odparowania sosu[ u mnie jakieś 40 min]

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przepis jest oczywiście dietetyczny .

Mięso mielone można zmielić samemu za pomocą Thermomixa

Pora dodajemy w zależności od wielkości,ja użyłam 2 małe

smacznego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne danie. Robiłam

    Zgłoszony przez kasia.kaha na września 18, 2016 at 21:45.

    Bardzo smaczne danie. Robiłam z mięsa drobiowego, oraz wołowego bazując na przepisie i też wyszło super tmrc_emoticons.)

    Rzekła lilia do motyla: "nikt nie patrzy, niech pan zapyla!" 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Testował am przepis i jest ok

    Zgłoszony przez nero800 na września 6, 2015 at 15:43.

    Testował am przepis i jest ok tylko do pulpetow dodałam trochę bułki tartej no rozpadaly się w rękach . Reszta ok. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam, smaczne, popełniłam

    Zgłoszony przez renrew na sierpnia 7, 2015 at 16:22.

    zrobiłam, smaczne, popełniłam tylko błąd. Wszystko robiłam z połowy produktów, tylko zapomniałam zmniejszyć ilość mleka, ale jakoś wyszło he, he , he  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brakuje temperatury

    Zgłoszony przez amaryjane na kwietnia 25, 2014 at 14:41.

    Brakuje temperatury pieczenia. Przy podanym sposobie przygotowania kostka rosołowa nie rozpuszcza się w ogóle w sosie tmrc_emoticons.( Jakie przyprawy dodajesz do pulpetów?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez BEATA40TKA na listopada 17, 2013 at 20:18.

    Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • OK

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 17, 2013 at 19:38.

    Love OK Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję Grażynko ,już

    Zgłoszony przez BEATA40TKA na listopada 17, 2013 at 19:23.

    Dziękuję Grażynko ,już poprawione.

    Dopiero raczkuję na przepisowni -więc chyba wybaczysz bląd tmrc_emoticons.((

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Beatko a co robimy z

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 17, 2013 at 16:26.

    tmrc_emoticons.) Beatko a co robimy z mięsem????? w przepisie nic nie ma na ten temat tmrc_emoticons.) Pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze