Składniki
Składniki na ciasto
- 1 łyżeczki cukru
- 0,120 litra mleka
- 0,175 litra wody
- 15 g drożdży świeżych
- 1 łyżeczki soli
- 100 g mąki pszennej razowej
- 300 g mąki pszennej
-
6
3h 20min
Czas całkowity 3h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Ciasta na bułki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Wszystkie składniki połączyć i wyrobić gładkie ciasto "Ciasto" (mleko i wodę lekko podgrzać przed dodaniem do mąki i drożdży). Odstawić do wyrastania na 1,5h. Uformować równe bułki o lekko owalnym kształcie. Odstawić do wyrastania na 30minut, zrobić przedziałek i odstawić jeszcze na jakieś 5-10minut (przedziałek robię rączką od drewnianej łyżki ). Piec 15-20minut w temperaturze 230st. pod parą (czyli wstawiamy blachę wypełnioną wodą na dole piekarnika).
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWłaśnie wyrasta ciasto
Właśnie wyrasta ciasto Wielkie oczekiwanie na efekty
Bardzo smaczne bułki, polecam
Bardzo smaczne bułki, polecam
Aldona