3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pszenne bułki z przedziałkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

Składniki na ciasto

  • 1 łyżeczki cukru
  • 0,120 litra mleka
  • 0,175 litra wody
  • 15 g drożdży świeżych
  • 1 łyżeczki soli
  • 100 g mąki pszennej razowej
  • 300 g mąki pszennej
  • 6
    3h 20min
    Czas całkowity 3h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasta na bułki
  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Wszystkie składniki połączyć i wyrobić gładkie ciasto  Ciasto(mleko i wodę lekko podgrzać przed dodaniem do mąki i drożdży). Odstawić do wyrastania na 1,5h. Uformować  równe bułki o lekko owalnym kształcie. Odstawić do wyrastania na 30minut, zrobić przedziałek i odstawić jeszcze na jakieś 5-10minut (przedziałek robię rączką od drewnianej łyżki tmrc_emoticons.D). Piec 15-20minut w temperaturze 230st. pod parą (czyli wstawiamy blachę wypełnioną wodą na dole piekarnika).


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Właśnie wyrasta ciasto

    Zgłoszony przez andagus na maja 28, 2015 at 08:37.

    Właśnie wyrasta ciasto Cooking 7 Wielkie oczekiwanie na efekty tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne bułki, polecam

    Zgłoszony przez aldicym na października 29, 2014 at 17:58.

    Bardzo smaczne bułki, polecam

    tmrc_emoticons.)

    Aldona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze