Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
POLEWA CZEKOLADOWA
- 100 g ciemnej czekolady, np. Lindt 70% (lub innej czekolady bez mleka krowiego)
- 1 żółtko kurze
- 100 g mleka kokosowego (z puszki)
- 80 g cukru trzcinowego, (lub 50 g xylitolu)
- 10 g mąki ziemniaczanej
-
6
6min
Czas całkowity 6minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. cukier zemleć na cukier puder 10-15 s/ obr. 10, cukier zgarnąćna dno naczynia
2. dodać połamaną czekoladę i resztę składników, podgrzać 5 min/temp. 80st/ obr. 2
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPYCHOTA. Ja zamiast cukru
PYCHOTA. Ja zamiast cukru trzcinowego dodałam ksylitolu Pozdrawiam