3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

POLEWA CZEKOLADOWA BEZ MLEKA (DO NALEŚNIKÓW, DO LODÓW)


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

POLEWA CZEKOLADOWA

  • 100 g ciemnej czekolady, np. Lindt 70% (lub innej czekolady bez mleka krowiego)
  • 1 żółtko kurze
  • 100 g mleka kokosowego (z puszki)
  • 80 g cukru trzcinowego, (lub 50 g xylitolu)
  • 10 g mąki ziemniaczanej
  • 6
    6min
    Czas całkowity 6min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. cukier zemleć na cukier puder 10-15 s/ obr. 10, cukier zgarnąćna dno naczynia

    2. dodać połamaną czekoladę i resztę składników, podgrzać 5 min/temp. 80st/ obr. 2
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • PYCHOTA. Ja zamiast cukru

    Zgłoszony przez baszkoz na kwietnia 30, 2015 at 22:21.

    PYCHOTA. Ja zamiast cukru trzcinowego dodałam ksylitolu tmrc_emoticons.) Pozdrawiamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze