Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Ciasto na placki dyniowe
- 2 łyżeczki suszonego kopru
- 1 łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczki chili
- 1 jajko
- 260 g mąki pszennej
- 1000 g surowej dynii, [obranej i pokrojonej na kawałki]
- 15 g oleju z orzechów włoskich, [można zastąpić oliwą z oliwek]
- 75 g cebuli
- 1 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Smażymy na rozgrzanej patelni po obu stronach, aż będą rumiane. Ja smażę na patelni bez oleju.
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
1. W naczyniu umieścić cebulę i rozdrobnić - 5 sek. / obr. 5. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
2. Dodać olej z orzechów włoskich i poddusić - 2 min. 30 sek. / Varoma / obr. 1.
3. Dodać dynię i zmiksować przy pomocy kopystki - ok. 15-20 sek. / obr. 6. Dynia powinna mieć konsystencję pureé.
4. Dodać resztę składników: mąkę, jajko i przyprawy. Zmiksować przy pomocy kopystki - ok. 30 sek. / obr. 8.
Smażenie placków dyniowych
Przygotowanie ciasta na placki dyniowe
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Polecam podać z jakąś sałatką i lekkim sosem.
U mnie liście szpinaku baby z pomidorami suszonymi w oleju, serem pleśniowym typu roquefort, całość posypana sezamem.
Sos robiam sama: paprykowo-pomidorowy z chili. Bardzo pikantny
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz