Wyślij do wydruku
Pierozki z dynia i ricotta

Wydrukuj:
 
Wyślij do wydruku
Przepis jest nieprzetestowany
Pierozki z dynia i ricotta Przepis jest nieprzetestowany
przez veronicab71
utworzono: 06.10.2012 Zmieniono dnia: 04.10.2013
3

Składniki

Ciasto

  • 280 gramów maki na pierogi
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 250 gramów cieplej wody
  • 30 gramów miekkiego masla lub margaryny
Nadzienie

  • 350 gramów dyni
  • 350 gramów serka ricotta
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta imbiru i galki muszkatolowej
  • 100 gramów orzechów włoskich, zmielonych (3sek / obr 8)
Okrasa

  • parmezan, tarty
  • maslo lub margaryna
  • szalwia, suszona
  • orzeszki pinii
6
7
8
Przepis jest tworzony dla
 
 Thermomix ® TM 31
9

Przygotowanie


1.

Nadzienie: dynie obrac, pokroic na kawalki, upiec w piekarniku: 200° / ok. 20min. Lekko przestudzic. Wlozyc do Zablokowany: 3-4 sek / obr 5. Dodac pozostale skladniki: 10sek / obr 3, odlozyc. Do czystego Zablokowany wlozyc skladniki na ciasto: 2 min / Interwał. Wyjac, wyrobic troche rekoma, dodac maki, ile potrzeba. Ciasto musi byc elastyczne, miekkie. Rozwalkowac ciasto, wykrawac krazki, nakladac nadzienie, sklejac. Gotowac w osolonej wodzie. Przygotowac okrase: na malej patelni rozpuscic margaryne, dodac szalwie, po kilku sekundach zdjac z ognia. Polac pierogi, posypac parmezanem, nastepnie orzeszkami.



2.

Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu



3.

Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu



4.

Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu



5.

Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu



5

Przygotowanie


1.

Nadzienie: dynie obrac, pokroic na kawalki, upiec w piekarniku: 200° / ok. 20min. Lekko przestudzic. Wlozyc do Zablokowany: 3-4 sek / obr 5. Dodac pozostale skladniki: 10sek / obr 3, odlozyc. Do czystego Zablokowany wlozyc skladniki na ciasto: 2 min / Interwał. Wyjac, wyrobic troche rekoma, dodac maki, ile potrzeba. Ciasto musi byc elastyczne, miekkie. Rozwalkowac ciasto, wykrawac krazki, nakladac nadzienie, sklejac. Gotowac w osolonej wodzie. Przygotowac okrase: na malej patelni rozpuscic margaryne, dodac szalwie, po kilku sekundach zdjac z ognia. Polac pierogi, posypac parmezanem, nastepnie orzeszkami.



2.

Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu



3.

Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu



4.

Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu



5.

Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu



10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…
KOMENTARZE (10)

Mam dynię,  może podejme to ryzyko i zrobię. Ciekawe , która pierwsza zamelduje, że zrobiła? Mrugnięcie Całus

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Polecam szczerze i ròwniez pozdrawiam wszystkie kolezanki kuchareczki, bardzo serdecznie Szeroki uśmiech :bigsmile: Szeroki uśmiech

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Uśmiech :) Mrugnięcie                            

Aż ślinka cieknie , zrobię napewno  Uśmiech

 

Pozdrawiam

Z dynią -  ciekawy przepis ;)  Właśnie wybieram się  po dynię ,poniewaz będę piekła chlebek z dynią. Chyba dam radę i pierogom.Pozdrawiam Uśmiech

No takich to jeszcze nie jadłam. Jak ten przepis brzmi smakowicie! :love: Pozdrawiam. L.A.

Lidka Abramowicz

Wypròbuj i daj znac czy smakowaly Szeroki uśmiech Całus :love: Całus Gotowanie

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Uśmiech :) Mrugnięcie                            

Koniecznie dodaję do wypróbowania, dziękuję za przepis, pozdrawiam!

Wypròbujcie dziewczyny, dobre, delikatne Szeroki uśmiech

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Uśmiech :) Mrugnięcie                            

5
5

Vercia bardzo lubię pierogi ale z dynią jeszcze nie robiłam, wyprobuję napewno Głośny śmiech dzieki za przepisik Głośny śmiech

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Uśmiech

5
5

Uśmiech Gotowanie Veroniko  pierogi wyglądają na pyszne, jeszcze takich nie jadłam  :)Koniecznie wypróbuję  Całus Szeroki uśmiech