3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi z grzybami i kapustą


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 200 g wody letniej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 500 g mąki

farsz

  • 500 g kapusty kiszonej
  • 65 g grzybów suszonych
  • 1 cebula
  • 80 g margaryny
  • sól, pieprz
  • 500 g wody
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Grzyby płuczemy w misce, po odciśnięciu wkładamy do TM razem z odciśniętą kapustą. Dolewamy 0,5 l wody, gotujemy 18 minut, Varoma, obroty 1,5.

  2. Odlewamy wodę, rozdrabniamy 5 sekund, obroty 5, przekłądamy do innego naczynia.

  3. Do naczynia wkładamy cebulę, rozdrabniamy 5 sekund, obroty 4. Dodajemy margarynę i dusimy 4 minuty, Varoma, obroty 1,5. Dodajemy kapustę z grzybami i dusimy 8 minut, 100 stopni, obroty 1,5. Odstawimy do wystygnięcia.

  4. Do przemytego naczynia wkłądamy składniki na ciasto, mieszamy 1 minutę, interwał.

  5. Następnie wałkujemy ciasto, wykrawamy kółka i układamy farsz. Mi wyszło 54 pierogi

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Do ciasta można dodać zmielone grzyby, wtedy ciasto nabierze koloru


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • margaryna zdecydowanie odpada,

    Zgłoszony przez sbaba na października 16, 2017 at 17:17.

    margaryna zdecydowanie odpada, tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 18 minut gotowania grzybow z kapusta to...

    Zgłoszony przez sosenkaela na grudnia 5, 2016 at 21:47.

    18 minut gotowania grzybow z kapusta to zdecydowanie za krotko jak dla mnie - podwoilam czas - i na koncu zwiekszylam z 8 minut na 15 - lacznie ponad 45 minut powinno sie wszystko gotowac tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze