Składniki
60 porcja/porcje/porcji
lukier
- 1 białko
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki soku z cytryny
karmel
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczek proszku do pieczenia
- 1 przyprawa do pierników
- 1 łyżeczek sody oczyszczonej
- 1 ŻÓŁKO
- 2 jajka
- 125 g margaryny
- 120 g cukru
- 150 g kwaśnej śmietany
- 700 g mąki
- 200 g miodu
-
6
12h 11min
Czas całkowity 12h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia wkładamy margarynę pokrojoną na kawałki oraz miód. Rozpuszczamy 3min/obr.3/80st.
Dodajemy przyprawę oraz karmel.
Uwaga, jeżeli karmel się skarmelizuje należy podnieść temperaturę i zwiększyć obroty w celu rozbicia grudek.
Przekładamy do innego naczynia, studzimy.
Zakładamy motylek, ubijamy jajka i białko 3min/obr.4.
Po 2 minutach dodajemy cukier i ostudzoną masę.
Zdejmujemy motylek, dodajemy mąkę i śmietanę, sodę, proszek do pieczenia wyrabiamy 3min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
ciasto
chłodzenie
Wałkowanie
Formowanie ciasteczek
Lukier
Lukrowanie
karmel
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz