3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierś z indyka z ryżem i ogórkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1 pęczek koperku, bez łodyżek
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 800 g ogórków
  • 1 szczypta pieprzu
  • 50 g śmietany, Cremfine do gotowania (15 %)
  • 300 g wędzonej piersi z indyka, pokrojonej w plastry
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć koperek, rozdrobnić 2 s/obr. 8, przełożyć do innego naczynia.
    2. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól, ryż wsypać do koszyczka, umieścić go w naczyniu miksującym, gotować 15 min/Varoma/obr. 1.
    3. Obrać ogórki, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona łyżką, następnie pokroić na półcentymetrowej grubości kawałki, ułożyć na przystawce Varoma, gotować 9 min/Varoma/obr. 1.
    4. Odstawić przystawkę Varoma i koszyczek z ryżem, powstały wywar przelać do innego naczynia.
    5. Do naczynia miksującego włożyć ryż, ogórki, koperek, 50 g wywaru, 2 szczypty soli, szczyptę pieprzu i śmietanę, wymieszać 5 s/ Obroty wsteczne /obr. 3.
    6. Podawać z wędzoną piersią indyka.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy