Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 1 pęczek koperku, bez łodyżek
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 200 g ryżu długoziarnistego
- 800 g ogórków
- 1 szczypta pieprzu
- 50 g śmietany, Cremfine do gotowania (15 %)
- 300 g wędzonej piersi z indyka, pokrojonej w plastry
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć koperek, rozdrobnić 2 s/obr. 8, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól, ryż wsypać do koszyczka, umieścić go w naczyniu miksującym, gotować 15 min/Varoma/obr. 1.
- Obrać ogórki, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona łyżką, następnie pokroić na półcentymetrowej grubości kawałki, ułożyć na przystawce Varoma, gotować 9 min/Varoma/obr. 1.
- Odstawić przystawkę Varoma i koszyczek z ryżem, powstały wywar przelać do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć ryż, ogórki, koperek, 50 g wywaru, 2 szczypty soli, szczyptę pieprzu i śmietanę, wymieszać 5 s/ "Obroty wsteczne" /obr. 3.
- Podawać z wędzoną piersią indyka.
- Do naczynia miksującego włożyć koperek, rozdrobnić 2 s/obr. 8, przełożyć do innego naczynia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedz