3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pieczeń na kanapki :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 2 pieczarki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 60 g bułki tartej
  • 1 opakowanie przyprawy do wieprzowiny
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
  • 2 łyżki oleju
  • świeże zioła - tymianek,bazylia,pietruszka
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Z oleju i przypraw (oprócz świeżych ziół) zrobić marynatę, mięso pokroić na kawałki, wymieszać z marynatą i wstawić na noc do lodówki.

    Do naczynia włozyć mięso podzielone na dwie porcję i zmiksować czas 15 sek, obr.7, tak samo z drugą porcją. Mięso odłożyć do miski. Do naczynia włożyć pieczarki i czosnek i zmiksować czas 10 sek, obr.3.

    Dorzucić mięso, jajka, bułkę tartą i posiekane świeże zioła - 5 gałązek pietruszki, 2 gałązki bazyli i gałązkę tymianku. Wszystko wymieszać za pomocą kopystki czas 20 sek, obr.3-4.

    Mięso włozyć do foremki keksowej i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 1,5 godziny.

    Podawać z chlebem lub na zimno jako przekąskę.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zamarynowałam mięso, włożyłam

    Zgłoszony przez alicja205 na grudnia 11, 2015 at 16:21.

    Zamarynowałam mięso, włożyłam do thermomiksa i miałam problem ze zmiksowaniem na gładka masę. Mieso było zbyt miekkie. Po dodaniu jajek i bułki masa była gęsta i zbita. W tym przepisie koniecznie trzeba zmiksować pół zamrożone mięso i dobrze dodac trochę jakiegos tłuszczu, bo według pieczeń jest zbyt zbita po upieczeniu. Może więcej pieczarek podduszonych na maśle by pomogło..? Następnym raziem trochę ja ulepszę tmrc_emoticons.) Być może na Varomie będzie ok.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Normal 0 21 false

    Zgłoszony przez agjan2 na września 15, 2015 at 01:00.

    Dodaję do wypróbowania

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robilam, pyszna! Do

    Zgłoszony przez aggu na czerwca 26, 2015 at 23:30.

    Robilam, pyszna! Do powtórzenia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • trzeba spróbować

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 22, 2014 at 11:19.

    trzeba spróbować tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wlasni szukalam czegos na

    Zgłoszony przez Ala i ja na czerwca 21, 2014 at 21:00.

    Wlasni szukalam czegos na kanapki. Zaskoczylo mnie takie przygotowanie szynki na viaronie. Jutro wyprobuje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super Grażynko, cieszę się i

    Zgłoszony przez magi1 na października 18, 2012 at 19:05.

    Super Grażynko, cieszę się i dziekuję za fajny pomysł zrobienia własnej wędlinki, buźka Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi dziękuję za

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 18, 2012 at 18:42.

    Cooking 1Magi dziękuję za przepis,który wykorzystałam tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.D a mięsko zawinęłam w folię i na varomie parowalam            30 minut wyszła mi pyszna kiełbaska Love Love Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak masz rację Aniu, ja coraz

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 14, 2012 at 19:01.

    Tak masz rację Aniu, ja coraz częściej sama robię różne potrawy bo te ze sklepu nie za bardzo mi smakują tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajny przepis, muszę zrobić.

    Zgłoszony przez Anna500 na czerwca 12, 2012 at 08:29.

    Fajny przepis, muszę zrobić. Miła odmiana od szynek kupowanych w sklepietmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze