Tu jesteś:
4
Składniki
- 500 g filetu z piersi kurczaka
- 5 pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko kurze
- 150 g cukinii
- 1 nieduża marchewka
- kawałek pora
- 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
- 2 łyżeczki ziół-oregano,bazylia,tymianek,majeranek
- 1 łyżeczka soli
- pół łyżeczki pieprzu
- 1 lyżeczka przyprawy do kurczaka
- 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
- 80 g bułki tartej
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia włożyć warzywa i zmiksować czas 20 sek, obr.3-4. Przełożyć do osobnej miseczki.
Do naczynia włozyć mięso i zmiksować czas 20 sek, obr.3. Dorzucić warzywa, jajko, bułkę tartą, zioła i przyprawy. Wszystko wymieszać za pomocą kopystki czas 20 sek, obr.3-4.
Mięso włozyć do foremki keksowej i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 1 godzinę i 20 minut.
Podawać z chlebem lub na zimno jako przekąskę.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWypróbowany...
Wypróbowany
Bardzo dobra, delikatna.
właśnie zrobilam, jest mega pyszna
właśnie zrobilam, jest mega pyszna
Bardzo smaczna polecam
Bardzo smaczna polecam
Smaczne
Smaczne
czy dodajemy każdego zioła po
czy dodajemy każdego zioła po 2 łyżeczki
Pieczeń naprawde warta
Pieczeń naprawde warta polecenia ,wyszła super i co jest naj wazniejsze jest zdrowa bo wiesz co jesz a nie niewiadomo co ci zmielą w sklepie i upieką Dziękuje za przepis
Zrobiona i zjedzona:)
Zrobiona i zjedzona Naprawde dobra i na zimno i na ciepło
Witaj Kasiula ciesze sie ze
Witaj Kasiula ciesze sie ze pieczen smakuje bardzo czesto ja robie na kanapki sprobuj takze pasztetu z drobiu jest pyszny dziekujeza komentarz i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
bardzo dobra pieczeń :)
bardzo dobra pieczeń robiłam bez cukinii bo nie miałam dałam kilka pieczarek wiecej i jest pycha, jutro robie kolejną porcje
Mięso zawsze kroję na małe
Mięso zawsze kroję na małe kawałki i mielę i nigdy mi się nie blokuje na nożach, pamiętaj żeby dawać max pół kg mięsa nie więcej na raz. Pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
W jakiej postaci mielisz
W jakiej postaci mielisz mięso ?! tak aby się nie blokowała na nożach ? może jak jest podmrożone ?
Cieszę się, że smakowała,
Cieszę się, że smakowała, pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Zrobiłam i wyszła pyszna.
Zrobiłam i wyszła pyszna. Bałam się, że będzie sucha bo kurczak ale nie, jest rewelacyjna w smaku. Polecam wszystkim