3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pełnoziarniste ciasto marchewkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

polewa

  • 1 opakowania serek śmietankowy, np.almette, łaciaty
  • 1 czubate łyżki miodu

reszta składników

  • 250 gramów cukru brązowego
  • 3 marchewki(średnie)
  • 4 jajka cale
  • 150 gramów oleju
  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczki sody oczy
  • 1 łyżeczki proszek do piecznia
  • 1 szczypty soli
  • 3 czubatych łyżeczek rodzynek

mąka

  • 100 gramów MĄKA ORKISZOWA
  • 200 gramów mąka pszenna
  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8s/0br.5. Dodać pozostałe składniki ciasta i wymieszać 30 s.obr.5.

  2. Rodzynki wcześniej namoczone w ciepłej wodze odciskamu i lekko obtaczamy w mące, dodajemy do ciasta.

  3. Przygotowujemy polewe: serek almette mieszamy z czubatą łużką miodu i smarujemy wystudzone ciasto tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni C.

ciasto wyrasta wysokie w formie 24 cm

formę smarujemy masłem, możemy dodatkowo lekko wysypać tartą bułką


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz