Składniki
8 kawałek/kawałki/kawałków
polewa
- 1 opakowania serek śmietankowy, np.almette, łaciaty
- 1 czubate łyżki miodu
reszta składników
- 250 gramów cukru brązowego
- 3 marchewki(średnie)
- 4 jajka cale
- 150 gramów oleju
- 1 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczki sody oczy
- 1 łyżeczki proszek do piecznia
- 1 szczypty soli
- 3 czubatych łyżeczek rodzynek
mąka
- 100 gramów MĄKA ORKISZOWA
- 200 gramów mąka pszenna
-
6
1h 50min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8s/0br.5. Dodać pozostałe składniki ciasta i wymieszać 30 s.obr.5.
Rodzynki wcześniej namoczone w ciepłej wodze odciskamu i lekko obtaczamy w mące, dodajemy do ciasta.
Przygotowujemy polewe: serek almette mieszamy z czubatą łużką miodu i smarujemy wystudzone ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni C.
ciasto wyrasta wysokie w formie 24 cm
formę smarujemy masłem, możemy dodatkowo lekko wysypać tartą bułką
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPycha ciacho. Moje ulubione
Pycha ciacho. Moje ulubione
super
super
Ciasto pycha ja dodałam
Ciasto pycha ja dodałam mniej oleju (90g) i zrobiłam polewę czekoladową