Wyślij do wydruku
Pasztet z królika

Wydrukuj:
 
Wyślij do wydruku
Przepis jest nieprzetestowany
Pasztet z królika Przepis jest nieprzetestowany
przez aniafotkam
utworzono: 11.04.2011 Zmieniono dnia: 29.11.2011
3

Składniki

Portions2 litr/litra/litry/litrów
  • 1 kg królika - tusza z kością
  • 250 g wątroby, z indyka
  • 300 gsurowego boczku
  • 300 g wieprzowiny, najlepiej z łopatki
  • 3 jajka
  • 1 czerstwa bułka
  • 3 jajka
  • 100 g marchewki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli
  • Przyprawy wg. uznania
6
2 godz 30 min
Przygotowanie 30 min
Pieczenie / Gotowanie 1 godz
7
8
Przepis jest tworzony dla
 
 Thermomix ® TM 31
9

Przygotowanie

1. Warzywa posiekać lekko w naczyniu miksującym - 3s/obr4.

2. Na Varomę włożyć mięso, od najtwardszego na spodzie. Na mięso wyłożyć zmiksowane warzywa.

3. Do kielicha wlać wodę, tak aby przykryła noże. Gotować mięso na varomie ok 40 min, lub aż mięso będzie rozgotowane.

4. Wylać wodę z kielicha, włożyć połowę mięsa z warzywami, połowę bułki i jajko. Zmiksować 20s/obr9, lub wg uznania. Przełożyć na chwilę do innego naczynia.

5. To samo wykonać z  pozostałymi składnikami.

6. Przełożyć mięso z innego naczynia do mięsa w Thermomixie i wszystko razem wymieszać. 2min/obr5

7. Do dwu-litrowej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, wkładamy przygotowaną masę.

8. Piec ok godzinę w temp. 180 stopni.

 



5

Przygotowanie

1. Warzywa posiekać lekko w naczyniu miksującym - 3s/obr4.

2. Na Varomę włożyć mięso, od najtwardszego na spodzie. Na mięso wyłożyć zmiksowane warzywa.

3. Do kielicha wlać wodę, tak aby przykryła noże. Gotować mięso na varomie ok 40 min, lub aż mięso będzie rozgotowane.

4. Wylać wodę z kielicha, włożyć połowę mięsa z warzywami, połowę bułki i jajko. Zmiksować 20s/obr9, lub wg uznania. Przełożyć na chwilę do innego naczynia.

5. To samo wykonać z  pozostałymi składnikami.

6. Przełożyć mięso z innego naczynia do mięsa w Thermomixie i wszystko razem wymieszać. 2min/obr5

7. Do dwu-litrowej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, wkładamy przygotowaną masę.

8. Piec ok godzinę w temp. 180 stopni.

 



10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…