3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Paszteciki drożdżowe do barszczu


Wydrukuj:
4

Składniki

40 kawałek/kawałki/kawałków

FARSZ

  • do smaku: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, przyprawa uniwersalna
  • 50 g oliwy
  • 400 g pasztetu
  • 100 g cebuli
  • 250 g pieczarek

DODATKI

  • 1 jajko roztrzepane do posmarowania ciasta
  • sezam

CIASTO

  • 500 g mąki pszennej
  • 5-10 g drożdży
  • 70 g miękkiej margaryny
  • 220 g kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • 5 g soli
5

Przygotowanie

    Farsz
  1. 1. Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do Blokada naczynia miksującego i zmiksować czas 5s/ obr 5. Przełożyć do innego naczynia.

    2. Do Blokada naczynia miksującego włożyć cebulę i zmiksować czas5s/obr 5 . Kopystką zgarnąć ze ścianek cebulę, wlać oliwę dodać pieczarki. Smażyć 10 minut Varoma/ obr 1. Pod koniec smażenia dołożyć pokrojony w kawałki pasztet i przyprawy. 

    3. Wszystko razem wymieszać 30s/ Obroty wsteczne /obr 4

    4. Wystudzić farsz.

  2. Ciasto
  3. 1. Margarynę pokroić w kawałki i wrzucić do Blokada naczynia miksującego, dodać mąkę i zmiksować 10 s/obr 5.

    2. Dodać sól, śmietanę , drożdże i jajko . Zmiksować 10s/obr 5.

    3 Wyrabiać ciasto 2minuty / Ciasto 

    4. Wyłożyć ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na około 0,5 godziny

    5. Ciasto rozwałkować i wykrawać kółka o średnicy 10 cm , nałożyć na środek farsz i zwijać w kształt prostokąta.

    6. Ułożyć na blaszce żeby trochę podrosły.

    7. Włączyć piekarnik 180 stopni.

    6. Posmarować paszteciki jajkiem i posypać sezamem.

    8. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 15-20 minut na kolor jasnozłoty.

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Paszteciki podawać do czerwonego barszczu.

SMACZNEGO tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Szybkie i pyszne 👍

    Zgłoszony przez ulka01 na listopada 29, 2021 at 12:08.

    Szybkie i pyszne 👍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne paszteciki. Polecam i farsz i...

    Zgłoszony przez edytka_33 na stycznia 5, 2017 at 10:26.

    Świetne paszteciki. Polecam i farsz i ciasto.Szybko się robi, a w smaku naprawdę super. Nawet na drugi dzień po odgrzaniu w piekarniku ciasto nic nie traci na kruchosci i świeżości.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest super! ...

    Zgłoszony przez Aurore na grudnia 23, 2016 at 16:13.

    Przepis jest super!

    Moje pieczarki zamiast rozdrobnione na 5 nastawiłam na 2,5 tmrc_emoticons.;) Nie chciałam mieć ich aż w takiej gładkiej konsystencji.

    Polecam jak najbardziej!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • obłędne

    Zgłoszony przez Kasia024 na grudnia 19, 2016 at 09:38.

    obłędne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wlasnie robie swiateczne menü dodalam do...

    Zgłoszony przez ja-jola na grudnia 17, 2016 at 17:17.

    Wlasnie robie swiateczne menü Smile dodalam do zrobienia Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze z czerwonym

    Zgłoszony przez ola12315 na września 21, 2016 at 21:19.

    Najlepsze z czerwonym barszczykiem, ale same również jako przekąskatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, na zimno jeszcze

    Zgłoszony przez Magda341 na czerwca 15, 2016 at 14:11.

    Pyszne, na zimno jeszcze lepsze tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nadszedł czas na samodzielne

    Zgłoszony przez Bodek_B na kwietnia 6, 2016 at 22:52.

    Nadszedł czas na samodzielne pasztecikitmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne i szybkie :) godne

    Zgłoszony przez Kropek na stycznia 30, 2016 at 12:24.

    Pyszne i szybkie tmrc_emoticons.) godne polecenia, z czerwonym barszczykiem komponują sie idealnie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super, dzisiaj zrobiłam. Były

    Zgłoszony przez szkrab78 na listopada 8, 2015 at 22:08.

    Super, dzisiaj zrobiłam. Były pysze. Dzięki za pomysł

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja planuje zrobić Dam znać

    Zgłoszony przez szkrab78 na listopada 6, 2015 at 22:29.

    Ja planuje zrobić tmrc_emoticons.) Dam znać czy były pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • fajny przepis, na pewno

    Zgłoszony przez efunia79 na października 14, 2015 at 08:35.

    tmrc_emoticons.) fajny przepis, na pewno zrobie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • *farsz zostawić do

    Zgłoszony przez Misi na grudnia 17, 2014 at 00:14.

    tmrc_emoticons.D *farsz zostawić do wystygnięcia i zgęstnienia w zimnym miejscu (najlepiej w lodówce na noc)

    *zostawić ciasto do wyrośnięcia okryte wilgotną ściereczą najmniej 40 min(czym dłużej tym lepiej)

    *ciasto dość cienko rozwałkować

    *przed pieczniem nastawić piekarnik na 50 stopni, do nagrzanego piekarnika włożyć paszteciki ,wyłączyć piekarnik poczekać aż ładnie wyrosną

    *układać na blaszce w miarę możliwości jak najrzadziej (ciasto rośnie baaardzoo dobrze)*dokładnie i *równomiernie rozsmarować jako przed pieczniem tmrc_emoticons.)smaczenego ! tmrc_emoticons.8) pozdrawiam Party

    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis, dodaję do

    Zgłoszony przez Zosia zachwycona Thermomixem na grudnia 15, 2014 at 10:58.

    Świetny przepis, dodaję do moich ulubionych i na pewno te paszteciki upiekę. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • aż mi zapachniało świętami @

    Zgłoszony przez justysia676 na grudnia 2, 2013 at 18:00.

    aż mi zapachniało świętami @ przepis trochę inny od mojego @ rodzinna jest zawsze zachwycona bardzo je lubię @@@

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny jak zrobicie to

    Zgłoszony przez ilonaw na grudnia 1, 2013 at 19:53.

    Dziewczyny jak zrobicie to dajcie znać czy smakowały  tmrc_emoticons.) pozdrawiam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paszteciki wygladaja pysznie

    Zgłoszony przez magi1 na listopada 30, 2013 at 19:19.

    Paszteciki wygladaja pysznie tmrc_emoticons.D zrobie z checia tmrc_emoticons.D dzieki Ilonko. Pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonko dziekuję za przepis,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 30, 2013 at 15:39.

    Love Ilonko dziekuję za przepis, paszteciki wyglądają pysznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądają przepysznie!

    Zgłoszony przez beata_20 na listopada 30, 2013 at 14:34.

    Wyglądają przepysznie! pozdrawiam cieplutko tmrc_emoticons.)  Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj jeszcze upiekę na

    Zgłoszony przez Lidka328 na listopada 30, 2013 at 12:23.

    Dzisiaj jeszcze upiekę na andrzejkową imprezkę  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze