3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta cukrowa do dekoracji tortòw


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 30 gramów wody
  • 5 gramów listków żelatyny
  • 50 gramów glukozy w plynie lub plynnego miodu
  • 450 gramów cukru pudru, (450-600g)
  • kolory spozywcze
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Namoczyc w miseczce zelatyne. Jak zmieknie, przelozyc razem z resztkami wody do garnuszka, dodac glukoze, rozpuscic na bardzo malym ogniu, az bedzie jak woda. Do TM wsypac cukier, zmielic. Wlaczyc na obr 3, wlewac powoli otrzymany syrop; mieszac, dopòki nie utworzy sie "kula". Przelozyc na stolnice, posypana cukrem pudrem, wyrabiac jeszcze troche recznie, do otrzymania gladkiej, miekkiej pasty do modelowania. Podzielic na czesci, dodac kolory wg gustu lub potrzeby. Mozna dekorowac tort od razu- rozwalkowac i wycinac dekoracje, lub formowac jak z plasteliny. Jesli nie uzywamy od razu, zawijamy w folie i przechowujemy w lodòwce; w momencie potrzeby- wyrabiamy do miekkosci.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Łał !!!  A ja ciężkie

    Zgłoszony przez Gladzinka na września 18, 2016 at 23:23.

    Łał !!!  A ja ciężkie pieniądze wydawałam na ozdoby do tortów.  Pięknie dziękuję za przepis jutro biorę się za masę 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tego szukałam

    Zgłoszony przez JANIA0811 na listopada 19, 2015 at 09:21.

    Tego szukałam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tego szukalam! To teraz

    Zgłoszony przez marmag na października 31, 2013 at 09:43.

    Tego szukalam! To teraz bedzie szalenstwo na caistachtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dobra strona ale patrzyłam na

    Zgłoszony przez bronia 109 na czerwca 1, 2013 at 18:37.

    dobra strona ale patrzyłam na tylki i malo jes a mi cza duza gwiazde

    maja aromat tofi ale w proszku

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje Dziewczyny dodalam

    Zgłoszony przez magi1 na maja 7, 2013 at 11:36.

    Dziekuje Dziewczyny tmrc_emoticons.D dodalam juz do zakladki i bede dzialac.  Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ElaK napisał: Verinoca, czy

    Zgłoszony przez anka25 na maja 7, 2013 at 10:01.

    ElaK

    Verinoca, czy zamiast żelatyny w listkach można dodać 5 gramów takiej w proszku?

    Niedługo będę robiła tort na przyjęcie I Komunijne i myślałam, żeby wykorzystać tą masę do dekoracji

    tmrc_emoticons.)

    Ja daję zwykłą żelatyne i glukozę w proszku, która można dostac w sklepie spożywczym i też wychodzi masa ;o)

    350 g cukru pudru

    50 g glukozy w proszku

    2 łyżeczki żelatyny

    35 ml wody

    Żelatynę zalewam zimną wodą i odstawiam do napęcznienia.

    Potem robię tak samo jak Veronika ;o)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie mam pojecia, Elu. Robie

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 24, 2012 at 15:31.

    Nie mam pojecia, Elu. Robie zawsze z zelatyna w listkachtmrc_emoticons.) . Spròbowac mozesz, ale nie wiem, jak wyjdzietmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verinoca, czy zamiast

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 24, 2012 at 10:37.

    Verinoca, czy zamiast żelatyny w listkach można dodać 5 gramów takiej w proszku?

    Niedługo będę robiła tort na przyjęcie I Komunijne i myślałam, żeby wykorzystać tą masę do dekoracji

    tmrc_emoticons.)

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wpadnij na chwile na kawe, to

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 24, 2012 at 00:18.

    Wpadnij na chwile na kawe, to i skoczymy do sklepu od razutmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • WYPIEKARNIA JOANNA

    Zgłoszony przez lidien na kwietnia 23, 2012 at 10:01.

    WYPIEKARNIA JOANNA STRĄCZEK41-209 Sosnowiec ul.Prosta 2

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki Lidzia, a pro po pod

    Zgłoszony przez krzysia1 na kwietnia 23, 2012 at 07:12.

    Dzięki Lidzia, a pro po pod nosrem tzn. gdzie bo może ode mnie też nie będzie daleko Big Smile Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzieki Lidia za pomoc;) ;) 

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 22, 2012 at 23:14.

    Dzieki Lidia za pomoctmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Nie wiedzialabym, co poradzic... Ja mam sklep z tymi "pierdòlkami" pod nosem... Dziekitmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • barwniki zamawiałam na necie

    Zgłoszony przez lidien na kwietnia 22, 2012 at 20:22.

    barwniki zamawiałam na necie w sklepie Wypiekarnia. polecam - szybka przesyłka i masa fajnych rzeczy do wypieków tmrc_emoticons.)

     

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Fajny przepis ale ostatnio w

    Zgłoszony przez krzysia1 na kwietnia 22, 2012 at 18:31.

     Fajny przepis ale ostatnio w sklepie nie spotkałam żelatyny w płatkach tylką tą sypką, a po zatym mam prośbę gdzie kupujecie  barwniki do masy cukrowej. Zależy mi na szbkiej odpowiedzi proszę. Love Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nawet kilka tygodni,

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 18, 2012 at 21:16.

    Nawet kilka tygodni, zawinieta w folie, w zamknietym pudelku. Nie musi byc w lodòwce, a jesli jest- to na dole. Love Love Love  Podam teraz tez paste migdalowa. Z marshmallow tez robila, tez fajna zabawaParty Party

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a ile czasu mozna

    Zgłoszony przez lidien na kwietnia 18, 2012 at 18:40.

    a ile czasu mozna przechowywać? raz zrobiłam z pianek marshmalow i cukru pudru, też fajna plastelina wyszła tmrc_emoticons.)

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze