Składniki
- 30 gramów wody
- 5 gramów listków żelatyny
- 50 gramów glukozy w plynie lub plynnego miodu
- 450 gramów cukru pudru, (450-600g)
- kolory spozywcze
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Namoczyc w miseczce zelatyne. Jak zmieknie, przelozyc razem z resztkami wody do garnuszka, dodac glukoze, rozpuscic na bardzo malym ogniu, az bedzie jak woda. Do TM wsypac cukier, zmielic. Wlaczyc na obr 3, wlewac powoli otrzymany syrop; mieszac, dopòki nie utworzy sie "kula". Przelozyc na stolnice, posypana cukrem pudrem, wyrabiac jeszcze troche recznie, do otrzymania gladkiej, miekkiej pasty do modelowania. Podzielic na czesci, dodac kolory wg gustu lub potrzeby. Mozna dekorowac tort od razu- rozwalkowac i wycinac dekoracje, lub formowac jak z plasteliny. Jesli nie uzywamy od razu, zawijamy w folie i przechowujemy w lodòwce; w momencie potrzeby- wyrabiamy do miekkosci.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzŁał !!! A ja ciężkie
Łał !!! A ja ciężkie pieniądze wydawałam na ozdoby do tortów. Pięknie dziękuję za przepis jutro biorę się za masę
Tego szukałam
Tego szukałam
Tego szukalam! To teraz
Tego szukalam! To teraz bedzie szalenstwo na caistach
dobra strona ale patrzyłam na
dobra strona ale patrzyłam na tylki i malo jes a mi cza duza gwiazde
maja aromat tofi ale w proszku
Dziekuje Dziewczyny dodalam
Dziekuje Dziewczyny dodalam juz do zakladki i bede dzialac.
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
ElaK napisał: Verinoca, czy
Ja daję zwykłą żelatyne i glukozę w proszku, która można dostac w sklepie spożywczym i też wychodzi masa ;o)
350 g cukru pudru
50 g glukozy w proszku
2 łyżeczki żelatyny
35 ml wody
Żelatynę zalewam zimną wodą i odstawiam do napęcznienia.
Potem robię tak samo jak Veronika ;o)
;o)
Nie mam pojecia, Elu. Robie
Nie mam pojecia, Elu. Robie zawsze z zelatyna w listkach . Spròbowac mozesz, ale nie wiem, jak wyjdzie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Verinoca, czy zamiast
Verinoca, czy zamiast żelatyny w listkach można dodać 5 gramów takiej w proszku?
Niedługo będę robiła tort na przyjęcie I Komunijne i myślałam, żeby wykorzystać tą masę do dekoracji
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Wpadnij na chwile na kawe, to
Wpadnij na chwile na kawe, to i skoczymy do sklepu od razu
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
WYPIEKARNIA JOANNA
WYPIEKARNIA JOANNA STRĄCZEK41-209 Sosnowiec ul.Prosta 2
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
Dzięki Lidzia, a pro po pod
Dzięki Lidzia, a pro po pod nosrem tzn. gdzie bo może ode mnie też nie będzie daleko
Dzieki Lidia za pomoc;) ;)
Dzieki Lidia za pomoc Nie wiedzialabym, co poradzic... Ja mam sklep z tymi "pierdòlkami" pod nosem... Dzieki
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
barwniki zamawiałam na necie
barwniki zamawiałam na necie w sklepie Wypiekarnia. polecam - szybka przesyłka i masa fajnych rzeczy do wypieków
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
Fajny przepis ale ostatnio w
Fajny przepis ale ostatnio w sklepie nie spotkałam żelatyny w płatkach tylką tą sypką, a po zatym mam prośbę gdzie kupujecie barwniki do masy cukrowej. Zależy mi na szbkiej odpowiedzi proszę.
Nawet kilka tygodni,
Nawet kilka tygodni, zawinieta w folie, w zamknietym pudelku. Nie musi byc w lodòwce, a jesli jest- to na dole. Podam teraz tez paste migdalowa. Z marshmallow tez robila, tez fajna zabawa
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
a ile czasu mozna
a ile czasu mozna przechowywać? raz zrobiłam z pianek marshmalow i cukru pudru, też fajna plastelina wyszła
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/