3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Oszukane gołąbki :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 600 g filetu z kurczaka
  • 150 g cebuli - 2 sztuki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kapusta (ok. 1 kg)
  • 2 woreczki ryżu - 200g
  • 2 szklanki wody
  • 300 g sosu pomidorowego
  • 2 łyżeczki przyprawy do bigosu
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka kminku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy pokrojony filet i miksujemy czas 30 sek, obr.3. Przełozyć do osobnego naczynia. Nastepnie do naczynia wlozyc pokrojona cebulę i czosnek i zmiksować czas 10 sek, obr. 3-4. Dodć do mięsa. Przyprawić 2 łyżeczkami przyprawy do kurczaka i ułożyć na dnie garnka (garnek musi być duży), ugnieść palcami.

    Kapustę pokroić na kawałki i porcjami (200g) wkładać do naczynia i miksować czas 10 sek, obr. 3-4. W razie potrzeby pomóc sobie kopystką. I tak postępować aż kapustę zmiksujemy całą, odkładać do osobnego naczynia.

    Do garnka z mięsem włozyć 1/4 kapusty i posypać 1/3 surowego ryżu i tak aż ułozymy wszystkie warstwy, ostatnią warstwą musi być kapusta.  Następnie dodać 2 szklanki wody i sos pomidorowy (ja dałam mój sos pomidorowo-paprykowy, można dać gotowy sos pomidorowy lub przecier pomidorowy). Nie mieszać, włączyć na średni gaz i gotowac pod przykryciem przez  30 minut. Po tym czasie wymieszać wszystkie składniki ze sobą, mięso może sie zbić w większe kawałki, wtedy należy je drewnianą łyżką połamać na mniejsze. Dodać pozostałe przyprawy i gotować jeszcze do miękkości tmrc_emoticons.-) Jak bedzie taka potrzeba to należy dodać jeszcze trochę wody.

    Podawać same lub z ziemniakami tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robiłam je , jako że nie

    Zgłoszony przez judi00 na sierpnia 28, 2016 at 21:18.

    Robiłam je , jako że nie miałam 2 torebek ryżu to zamiast jednej dodałam kaszę jaglaną i wyszło pycha . Jak dla mie to lepszy ryż brązowy bo biały się rozgotował. Jednakże ten przepis podbił moje serce i dodaję do swoich kolekcji. Ekstra szybki obiadek !! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuję Aniu za komentarz i

    Zgłoszony przez magi1 na października 6, 2012 at 19:02.

    Dziekuję Aniu za komentarz i miło mi, że smakowały tmrc_emoticons.D pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi zrobiłam ostatnio twoje

    Zgłoszony przez Anna500 na października 6, 2012 at 15:59.

    Magi zrobiłam ostatnio twoje gołąbki i są super, wszyscy byli zachwyceni smakiem tmrc_emoticons.D czesto będę je robiła bo są łatwe i szybkie tmrc_emoticons.D dziękuję i pozdrawiam Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Spróbuj Eluniu, są pyszne i

    Zgłoszony przez magi1 na września 6, 2012 at 17:50.

    Spróbuj Eluniu, są pyszne i nie pracochłonne tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W taki sposób gołąbków

    Zgłoszony przez ElaK na września 6, 2012 at 07:36.

    W taki sposób gołąbków jeszcze nie robiłam  tmrc_emoticons.)  Muszę wypróbować, dzięki 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I ja mam podobny przepis,

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 5, 2012 at 22:57.

    I ja mam podobny przepis, bardzo smaczne i o wiele lzejsze od tradycyjnych golabkòwtmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabi tak tez go znam i

    Zgłoszony przez magi1 na września 5, 2012 at 20:23.

    Gabi tak tez go znam i czasami robię takie kotleciki, robie także taką zapiekankę w piekarniku, sposobów jest wiele na gołąbki tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi, a ja znam podobny

    Zgłoszony przez gabi49 na września 5, 2012 at 12:45.

    Magi, a ja znam podobny przepis, ale nieco inaczej. Mianowice: wszystkie te składniki, które wymieniłaś po rozdrobnieniu  mieszamy razem, potem formujemy takie kotleto-gołąbki i dopiero wkładamy do gara i gotujemy.    Tutaj link do właśnie tego sposobu- autor: lidienhttp://www.przepisownia.pl/przepisy/go%C5%82%C4%85bki-bez-zawijania/341047

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze