3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

orzechowiec babci Janki


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

masa budyniowa

  • 30 g cukru
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki mąki, 2 ziemniaczanej, 2 wrocławskie
  • 450 g mleka
  • 1 kostki masła
  • 1 cukier waniliowy 1 opakowanie

masa orzechowa

  • 2 łyżki miodu
  • 120 g margaryny lub masła
  • 100 g cukru
  • 200 g orzechów

ciasto

  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki Sody spożywczej
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki miodu
  • 2 jajka kurze
  • 3 łyżki oleju
  • 200 g margaryny
  • 500 g mąki tortowej
  • 200 g cukru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    przygotowanie ciasta
  1. wszytkie składniki na ciasto włożyć do naczynia miksujacego (margarynę pokroic na kawałki), wymieszać przy pomocy kopystki 50s/ obr 5. Ciasto podzielić na 3 części ,rozwałkować na wielkość blaszki,  2 części upiec w piekarniku temp 170 C 15-20 minut. Trzecią cześć upiec z masą orzechową. 

    MASA ORZECHOWA: orzechy włoskie rozdrobnić 2s/obr 5 , dodać pozostałe składniki , smażyć 15 min/80 C/ obr 2, przełożyć masę na trzecią cześć ciasta i upiec.

    W tym czasie przygotować masę budyniową

    wszystkie składniki , oprócz masła wrzucić do naczynia miksującego, podgrzewać 8 minut/ 90c/Obroty wsteczneobr 3. wystudziic budyń, wyłożyć na miseczkę , ucierać masło obr 4-5 , powoli dokładać budyń , utrzeć na pulchną masę 

    PRZEKŁADAĆ W KOLEJNOŚCI OD DOŁU

    - 1 placek

    -2 powidła śliwkowe

    -3 masa budyniowa

    -4 placek

    -5 powidła śliwkowe

    -6 masa budyniowa

    -7 placek z orzechami

    smacznego, najlepszy jest za parę dni

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Kilka orzechów zostawiam i kroje nożem w większe kawałki które posypuję na górę trzeciej części ciasta.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Acha moglby ktos jeszcze powiedziec, gdzie...

    Zgłoszony przez beacia3 na września 5, 2020 at 11:15.

    Acha moglby ktos jeszcze powiedziec, gdzie przechowuje ciasto przez te trzy dni?

    czy ono powinno stac w lodowce?

    czy np. Piwnica wystarczy? Lub po prostu w kuchni niech sobie stoi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zaznaczam, iz ciasto dopiero prawie gotowe, ale...

    Zgłoszony przez beacia3 na września 5, 2020 at 11:10.

    Zaznaczam, iz ciasto dopiero prawie gotowe, ale mam pare uwag co do przepisu:

    - brakuje mi informacji do czego jest potrzebny motylek, moze do budyniu? W ktoryms momencie jest tez mowa o kopystce, w ogole mi to nie pasowalo, zeby tak to miesZac...jest ta informacja prawidlowa?

    - w skladnikach nie ma wymienionych powidel

    - orzechy nie mielilam jak w przepisie tylko polamalam na drobne kawalki a i tak zrobila sie taka maź, nie tak wyglada oryginalnie orzechowiec. Mysle, ze nastepnym razem smazylabym normalnie na patelni, moze to by pomoglo?
    widze w komentarzach, iz niektorzy posypuja jeszcze wiecej tych orzechow w kawalkach, aby ladnie wygladalo, ale teraz mam wierzch wyschniety, co najlepiej posmarowac aby sie kleily?jakis karmel? (Jak robicie?)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszny orzechowiec. Przypomina mi ten,...

    Zgłoszony przez AgulaWkuchni na grudnia 28, 2018 at 12:44.

    Bardzo pyszny orzechowiec. Przypomina mi ten, który robiła moja Babcia Love
    - Masa zaraz po zrobieniu była lekko płynna, dopiero po włożeniu orzechowca do lodówki stężała.
    - Nie do końca wiedziałam czy używać motylka do ubijania tej masy (?) czy nie?
    - Ciasto od spodu było wilgotne i trochę przy przekładaniu się rozwalało. Jak myślisz trzeba je ostudzić, a może dłużej piec?
    - Uwaga, potrzebne są blachy tego samego rozmiaru Big Smile
    - Posmarowałam obie warstwy bardzo cienką warstwą powidła śliwkowego domowej roboty. Było prawie niewyczuwalne i tak było dla mnie super, choć niektórzy woleliby więcej :P
    - Czy górę ciasta posypujecie pokruszonymi orzechami przed czy po pieczeniu? Bo faktycznie poprawiłoby to estetykę ciasta.

    Biorąc pod uwagę, że to moje drugie ciasto jakie robiłam w życiu, nie wyszło źle, ale musiałam się sporo nagimnastykować i nie wszystko dla laika w tym przepisie jest oczywiste tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam to ciasto po raz drugi na święta....

    Zgłoszony przez henrietta na grudnia 24, 2018 at 07:23.

    Zrobiłam to ciasto po raz drugi na święta. Ciasto zrobione w mniejszej blaszce wyszło mega wysokie i mega bogate. Zrezygnowałam z powideł bo mi rok temu przeszkadzały. Do kremu budyniowego dodalam pokruszone orzechy wloskie. Tam gdzie miód nie dodawalam juz cukru. Ale pycha! Góra ciasta pomalowana kajmakiem i posypaną orzechami. Na bogato! Teść stwierdził że ciasto działa na niego jak narkotyk!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy można spytać ile trzeba mieć powideł na te...

    Zgłoszony przez Jagusia78 na grudnia 13, 2018 at 22:22.

    Czy można spytać ile trzeba mieć powideł na te dwie warstwy? I jaki najlepiej mieć rozmiar blaszki? Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PRZEPYSZNE

    Zgłoszony przez gosiekpio na marca 26, 2018 at 13:36.

    PRZEPYSZNE

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne ciacho

    Zgłoszony przez Leonek2013 na stycznia 4, 2018 at 15:42.

    Pyszne ciacho Lol

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Orzechowca robiłam na święta. Powidła...

    Zgłoszony przez henrietta na stycznia 4, 2018 at 13:10.

    Orzechowca robiłam na święta. Powidła doskonale łamią słodycz. Cudowny smak, niezbyt trudny do przygotowania. Wyszedł dość wysoki - takie królewskie ciasto. Wszystkim bardzo smakowało!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja.Moja córcia uwielbia to ciasto.

    Zgłoszony przez dziunia 1983 na grudnia 10, 2017 at 19:26.

    Rewelacja.Moja córcia uwielbia to ciasto.Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • NAJLEPSZY ORZECHOWIEC JAKI JADŁAM

    Zgłoszony przez dziunia 1983 na września 19, 2017 at 16:54.

    NAJLEPSZY ORZECHOWIEC JAKI JADŁAMtmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszne ciasto! Przepis serdecznie...

    Zgłoszony przez Hiszpan221 na stycznia 29, 2017 at 17:48.

    Bardzo pyszne ciasto! Przepis serdecznie polecam!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszne ciasto! Polecam przepis!!!

    Zgłoszony przez Hiszpan221 na stycznia 29, 2017 at 17:39.

    Bardzo pyszne ciasto! Polecam przepis!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oceniam jako bardzo dobry bo całej rodzinie...

    Zgłoszony przez Lydian na grudnia 20, 2016 at 09:25.

    Oceniam jako bardzo dobry bo całej rodzinie ciasto bardzo smakuje. Dla mnie jednak masa budyniowa jest zbyt maślana, kojarzy mi się z masą maslaną do tortu, a takowej nie lubię tmrc_emoticons.;-) Po za tym ciasto smaczne i bardzo syte. Orzechów wcale nie mieliłam - podczas smażenia same lekko się rozpadają. Wierzch ciasta jest boski - jadłabym sam tmrc_emoticons.;-) Też mi się wydawało, że się wierzch podczas pieczenia przypalił, ale jak się okazało to tylko boski karmel tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To ciasto pieklam zawsze z moim tata na swieta ....

    Zgłoszony przez ja-jola na grudnia 17, 2016 at 17:35.

    To ciasto pieklam zawsze z moim tata na swieta Smile . Milo wspominam ten czas, moze i ja zostawie jakies mile wspomnienia. Robilismy je mikserem, troche to trwalo a tu prosze..chwilka i juz jest. Dziekuje za dodanie tego przepisu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja, przepyszny placuszek !

    Zgłoszony przez KasiulaG na listopada 23, 2016 at 07:35.

    Rewelacja, przepyszny placuszek !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło pyszne, trochę

    Zgłoszony przez Monia.Ga na września 5, 2016 at 13:24.

    Ciasto wyszło pyszne, trochę zmodyfikowałam przepis: dodałam dzem porzeczkowy zmiast powideł i budyn zrobiony wg ABC. Orzechy tylko zmieliły sie na pył, następnym razem zmniejsze obroty.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Placki po upieczeniu skrapiam

    Zgłoszony przez sharamysha na sierpnia 28, 2016 at 06:03.

    Placki po upieczeniu skrapiam słabą herbatą bez cukru z odrobiną cytryny i  dopiero przekładam.Szybciej  mięknie i nie jest suchy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam po raz drugi i

    Zgłoszony przez Marzeniusia na kwietnia 3, 2016 at 11:46.

    Robiłam po raz drugi i orzechy zmiksowałam tak by były większe kawałki i wtedy wierzch ciasta nie wygląda jak spalony tylko widać fajne kawałeczki orzechów tmrc_emoticons.)  tmrc_emoticons.)  robiłam na mniejszej blaszce.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto zrobione na Wielkanoc

    Zgłoszony przez paula_london na marca 26, 2016 at 21:18.

    Ciasto zrobione na Wielkanoc 2016, jest sobota wieczór a mój mąż zjadł już ponad polowe tego ciasta (i to jest z dużej blachy), CIASTO REWELACYJNE I NA PEWNO BĘDZIE U NAS CZĘSTO GOŚCIŁO - mąż już go zamówił na nastepny weekend tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Extra.  Robiłam taki jeszcze

    Zgłoszony przez Dorota1000 na stycznia 29, 2016 at 10:26.

    Extra.  Robiłam taki jeszcze zanim miałam TM. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wsrod akcesoriow jest

    Zgłoszony przez ewuszka na stycznia 3, 2016 at 17:32.

    Wsrod akcesoriow jest motylek, ale w przepisie nie zostal użyty. Uzylam go do budyniu alenie wiem czy slusznie. Masa orzechowa wyszla beznadziejnie. Tradycyjnie wychodza orzechy w karmelu a tu mi wyszla prawie jednolita masa o kremowej konsystencji

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto ogólnie dobre.

    Zgłoszony przez Marzeniusia na stycznia 3, 2016 at 16:28.

    Ciasto ogólnie dobre. tmrc_emoticons.) Wierzch chyba się troszkę nie dopiekł i mogłam dać na wierzch większe kawałki orzechów bo wygląda jak spalony  tmrc_emoticons.~

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne!!!!!

    Zgłoszony przez Lenus na grudnia 27, 2015 at 19:29.

    Przepyszne!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne, ale faktycznie

    Zgłoszony przez bezii na grudnia 16, 2015 at 14:04.

    Ciasto pyszne, ale faktycznie orzechy za bardzo zmielone, zrobię po swojemu i pokroję tradycyjnie nożem, dodam tylko sodę, moja mama dodaje na 700 gram mąki łyżeczkę sody i wtedy placki bardziej cieńsze i kruche. Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja robilam w blasze 40 na 24

    Zgłoszony przez mjusta2000 na maja 19, 2015 at 13:21.

    ja robilam w blasze 40 na 24 cm

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pychotka! Rewelacja.

    Zgłoszony przez mjusta2000 na kwietnia 22, 2015 at 17:01.

    Ciasto pychotka! Rewelacja. Robilam z orzeszkow ziemnych niesolonych I ich nie mielilam. A w masie budyniowej nie przekladalam budyniu do miseczki tylko po przestygnieciu do masy dodawalam kawalki margaryny I tez sie dobrze wymieszalo. Polecam wszystkim, choc rzeczywiscie jest czasochlonne

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda smakowicie, a

    Zgłoszony przez basieczka2125 na kwietnia 21, 2015 at 20:43.

    Wygląda smakowicie, a komentarze zachęcają, chciałabym wypróbować przepis, ale proszę o poradę co do wielkości blaszki. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cieszę się że smakował ,

    Zgłoszony przez ilonaw na kwietnia 21, 2015 at 19:18.

    Love cieszę się że smakował , pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny. Nigdy w zyciu nie

    Zgłoszony przez monix na kwietnia 20, 2015 at 11:47.

    Przepyszny. Nigdy w zyciu nie jadlam lepszego orzechowca .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam serdecznie zrobiłam

    Zgłoszony przez gosiaczek180163 na grudnia 22, 2014 at 00:57.

    Witam serdecznie zrobiłam orzechowca parę dni temu niebo w gębie bardzo polecam ten przepis Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • tydzień temu zrobiłam próbę ,

    Zgłoszony przez majiza na grudnia 20, 2014 at 22:48.

    tydzień temu zrobiłam próbę , to ciasto jest boskie  Love w poniedziałek piekę już teraz na święta  Love Cooking 6 polecam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziękuje za komentarze ja

    Zgłoszony przez ilonaw na czerwca 7, 2014 at 09:59.

    dziękuje za komentarze tmrc_emoticons.) ja zawsze zostawiam kilka orzechów i kroje ręcznie żeby posypać na masę orzechową  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię drugi raz to ciasto. I

    Zgłoszony przez Belunia na kwietnia 17, 2014 at 21:47.

    Robię drugi raz to ciasto. I mowię! Ostatni! Jestem zła bo znów z orzechów zrobiła sie sieczka. Zdjęcie chyba nie jest ciasta które było robione w thermomixsie. Mogłam zrobic to z ziemnych orzeszków mniejsze kosztY.  Co do stwierdzenia ze ostatni raz go robię żartowałem bo smak jest niepowtarzalny ! A nad robieniem masy orzechowej muszę wymyślić patent. Nawet wsteczne obroty dzis nie pomogły . 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto troche pracochłonne

    Zgłoszony przez iwonka15 na grudnia 12, 2013 at 17:33.

    Ciasto troche pracochłonne ,ale warte zachodu.Bardzo smaczne .Lubimy orzechowiec tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wygląda pysznie i napewno tak

    Zgłoszony przez Zuzka@ na grudnia 12, 2013 at 16:16.

    wygląda pysznie i napewno tak smakuje . Przepis do wypróbowania  tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • uwielbiam to ciasto :love: 

    Zgłoszony przez Aleksandra76 na grudnia 1, 2013 at 20:04.

    uwielbiam to ciasto Love  jest poprostu pyszne Love  polecam i dziękuje za przepis Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje za komentarze ,

    Zgłoszony przez ilonaw na listopada 30, 2013 at 08:56.

    Dziękuje za komentarze , cieszę się że smakuje Wam to ciacho  Big Smile pozdrawiam  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • orzechowiec jest boski ,

    Zgłoszony przez kaszaczek na listopada 29, 2013 at 20:00.

    orzechowiec jest boski , takiego jeszcze nie jedliśmy , dziękujemy za przepis Love Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonko ciasto rewelacyjne

    Zgłoszony przez magi1 na września 28, 2013 at 19:49.

    Ilonko ciasto rewelacyjne tmrc_emoticons.D bardzo smaczne tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dziękuję za przepis tmrc_emoticons.D zrobiłam z orzechami laskowymi i migdałami i dałam masło zamiast margaryny tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) polecam wszystkim tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne ciasto :D :D

    Zgłoszony przez wanadek na września 28, 2013 at 19:44.

    Bardzo smaczne ciasto tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D polecam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witajcie! Potwierdzam, że

    Zgłoszony przez Kasiolina na września 3, 2013 at 20:45.

    Witajcie!

    Potwierdzam, że wychodzi równie niebiański z innymi orzechami - robiłam mix laskowych, migdałów i włoskich. Natomiast co do masła - zdecydowałam się na masło do kremu oczywiście i do masy orzechowej, z margaryną natomiast zrobiłam ciasto. Nic nie wyszło absolutnie rzadkie, a zapach był...mmmmm...same wiecie..

    Co też potwierdzę, że po dwóch dniach był dobry, ale dopiero "przegryziony" i miekki był na trzeci dzień.

    Ciasto naprawdę chyba jedno z lepszych na przepisowni. U mnie stanowi już obowiązkowe ciacho na ważne okazje.

    Polecam!

    Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą! tmrc_emoticons.-D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam cię Marzenko że

    Zgłoszony przez ilonaw na sierpnia 26, 2013 at 10:05.

    Przepraszam cię Marzenko że Ci nie odpisałam ale nie widziałam tego komentarza tmrc_emoticons.(  oczywiście że możesz dać inne orzechy  tmrc_emoticons.)  wypróbuj i daj znać czy smakowało ciacho Love pozdrawiam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki Meg tak myslałam ze

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 26, 2013 at 09:12.

    Dzięki Meg tmrc_emoticons.D tak myslałam ze to bez różnicy tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) mam go w planach na ten wekend tmrc_emoticons.) napewno będzie pyszny tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Magi. Może nie do mnie

    Zgłoszony przez Meg na sierpnia 18, 2013 at 22:21.

    Witaj Magi. Może nie do mnie było pytanie ale pomyslałam, że odpowiem tmrc_emoticons.;) Ja go robiłam z orzechów ziemnych niesolonych (kupowałam w Biedronce), i robiłam ten wierzch z 1,5 porcji. Przy podanym czasie rozdrabniania, orzechy sie prawie zmieliły, ale nie przeszkadzało to, gdyż placka mogły zjeść nawet osoby, które miewają problemy z gryzieniem tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonko mam pytanko

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 18, 2013 at 19:27.

    Ilonko mam pytanko tmrc_emoticons.) przymierzam się do Twojego ciasta i zrobię go w ostatni wekend wakacji tmrc_emoticons.) czy mogę dać inne orzechy niż włoskie - na włoskie mam ostatnio uczulenie tmrc_emoticons.( tylko się zastanawiam czy nie straci na smaku tmrc_emoticons.) myślę nad laskowymi tmrc_emoticons.) ale chyba będzie równie dobre tmrc_emoticons.) wypróbuję Party

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje za podpowiedź

    Zgłoszony przez ilonaw na sierpnia 8, 2013 at 12:43.

    Dziękuje za podpowiedź nastepnym razem zrobię z masłem tmrc_emoticons.)  pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie był za rzadki, a placek

    Zgłoszony przez Meg na sierpnia 8, 2013 at 12:01.

    Nie był za rzadki, a placek robiłam na upałach po 30 stopni. Zawsze robię tę masę budyniową. Grunt to dobre masło 82% tłuszczu i podczas kupowania twarde jak kamień. tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety nigdy nie robiłam

    Zgłoszony przez ilonaw na sierpnia 8, 2013 at 07:31.

    Niestety nigdy nie robiłam kremu na maśle ale wydaje mi się że wtedy byłby zarzadki a w szczególności latem tmrc_emoticons.)  pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam to ciasto z pewnymi

    Zgłoszony przez Meg na sierpnia 7, 2013 at 20:36.

    Robiłam to ciasto z pewnymi modyfikacjami. Masę orzechową robiłam z 1 i 1/2 porcji, a masę budyniową z mojego przepisu na Tort Nutelka http://www.przepisownia.pl/przepisy/tort-nutelka/461443. Orzechowiec był bardzo dobry.

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na lipca 8, 2013 at 21:50.

    Dodaję do wypróbowania ,kiedyś jadłam w wykonaniu przyjaciela rodziny mam nadzieję ,że będzie również pyszny tmrc_emoticons.D

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •