Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 200 g mąki pszennej
- 50 g mak, i żytniej
- 2 1/2 mleka, -miarki TM
- 2 1/2 wody, - miarki TM
- 1/2 łyżeczki soli
- łyżka oleju do ciasta
- 2 łyżeczki masła klarowanego
- 2 łyżeczki miodu
- mus jabłkowy lub powidła
-
6
25min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
wszystkie składniaki włożyć do naczynia TM i zmiksować - czas 20 s, obr.poz.4 odstawić na pół godziny
usmażyć cienkie naleśniki
naleśniki smarować musem jabłkowym i zwinąć w rulon.
na patelni rozpuścić masło i miód i obsmażyć naleśniki z obu stron ( na średnim ogniu )
do nadziewania naleśników można użyć powideł lub masy serowej
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz