Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 350 g mleka
- 3 jajka
- 200 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka oleju
- 0,5 łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu
- 2 szczypty gałki muszkatołowej
- 250 g ziemniaków, obranych i pokrojonych na kawałki
- 200 g kiełbasy surowej polskiej, bez skóry, pokrojonej na kawałki
- olej, do smażenia
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki z wyjątkiem ziemniaków i kiełbasy, wymieszać 15 s/obr. 6, odstawić na 20 minut.
- Dodać ziemniaki i kiełbasę, rozdrobnić 10 s/obr. 5.
- Na lekko rozgrzanej patelni w niewielkiej ilości oleju usmażyć cztery naleśniki.
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki z wyjątkiem ziemniaków i kiełbasy, wymieszać 15 s/obr. 6, odstawić na 20 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedz