Tu jesteś:
4
Składniki
19 porcja/porcje/porcji
- 5 jajek
- 20 g oleju
- 400 g mąki gryczanej
- 600 g mleka
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki cukru
-
6
20min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Dodajemy mleko, jajki, sól i cukier i dokładnie mieszamy 30 s obroty 8 - 10
na koniec dodajemy olej i mieszamy 5 s obr 7
Smaż kilka minut aż wierzch naleśnika będzie już suchy.Na drugiej stronie smaż dosłownie ok. 1 minuty i zsuwaj na głęboki talerz obrócony dnem do góry.
Kaszę gryczaną mielimy na mąkę 30 s obr 10
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przepis pochodzi z blogu - www.chillibite.pl
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzdziękuje , ja też lubię
dziękuje , ja też lubię
AP
Dodaję do swojej kolekcji -
Dodaję do swojej kolekcji - uwielbiam naleśniki w każdej wersji
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi