3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Murzynek


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 330 g cukru, + 55 g
  • 215 g Palmy
  • 5 g kakao
  • 90 g wody
  • 270 g mąki krupczatki
  • 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • 6
    57min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Zagotować cukier, margarynę, kakao i wodę 5min/70st.C/obr.2

    Odlać pół szklanki tej masy (dodać 55g cukru i wymieszać), a do reszty gdy przestygnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i żółtka, ucierać 1min/obr.6 - przelać do innego naczynia.

    Do naczynia miksującego nalać 1l letniej wody i umyć 15s/obr.8. Wytrzeć naczynie miksujące do sucha. Puste naczynie nastawić na 10s/obr.8, wytrzeć ścianki naczynia.


    Do naczynia miksującego założyć motylek, dodać białka, szczyptę soli i ubijać 3min/obr.3,5.


    Wyjąć motylek dodać ciasto i wymieszać  30s/obr.3. (lub panę z białek przełozyć do naczynia z ciastem i wymieszać ręcznie).


    Piec  50min w temp. 180st.C
    Po ostudzeniu polać przygotowaną wcześniej masą czekoladową.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy