Składniki
0 porcja/porcje/porcji
serek mascarpone
tabliczka gorzkiej czekolady
migdały
- 125 g oleju
- 1 łyżki miodu plynnego
- 1 łyżki powideł śliwkowych
- 1 łyżeczki SODY
- 3 łyżeczki kakao
- 1 łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g mąki kukurydzianej
- 150 g mąki owsianej
- 120 g cukru
- 2 jajka
- 250 g mleka
-
6
1h 35min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1.Jajka i cukier ucieramy 2 min/obr. 4
2. Dodajemy resztę w podanej kolejności ale bez mleka. Podczas mieszania stopniowo wlewać mleko 3 min/obr. 3
3. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec ok. 45 min.
4. Po ostygnięciu przekroić i przełożyć serkiem mascarpone. Rozpuścić ytabliczkę czekolady i polać ciasto. Posypać migdałami.
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz