3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

muffinki orzechowo-rumowe


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

1 łyźeczka olejek rumowy

orzechów włoskich

  • 220 g mąki pszennej
  • 1 jajko kurze
  • 60 g oleju
  • 220 g mlaka
  • 100-120 g cukru
  • 2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypty soli
  • 120 g orzechy wloskie
  • 6
    30min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    muffinki orzechowo-rumowe
  1. Piekarnik rozgrzać do 180, wyłozyć formę na muffinki papilotkami

    Zmiksować orzechy 3s/obr.8 przeloźyć do innego naczynia

    Do kielicha wlać mleko, olej, olejek rumowy i jajko 5s/obr. 4

    Dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i rozdrobnione orzechy 4s/Obroty wsteczne/ obr. 4

    Piec 25-30 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre, ja dodałam jeszcze żurawinę i na...

    Zgłoszony przez Tina1982 na lutego 18, 2018 at 14:08.

    Bardzo dobre, ja dodałam jeszcze żurawinę i na górę płatki migdałowe.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze