Składniki
18 porcja/porcje/porcji
muffiny
- 250 g serka ricotta
- 2 jaja całe
- 320 g świeżego mleka
- 60 g Miękkiego masła
- 260 g mąki pszennej tortowej
- 180-200 g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 80-100 g kakao naturalnego
-
6
20min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik 180*C i wyłóż papilotkami formę na muffinki
Masło rozpuść 3min/70*C/2 przestudź dalej postępuj zgodnie z zasadą muffinek :mokre składniki dokładamy do masła czyli mleko,ser jajka wymieszaj 4s/obr.5
Dodaj suche czyli mąka ,cukier ,kakao,proszek i sól wymieszaj 10s/obr.5
Nałóż w foremki i do piekarnika na 20min-180*C pozycja góra -dół
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Podane są dwie wartości cukru i kakao bo to jest zależne od smaku .Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz