Składniki
12 porcja/porcje/porcji
na muffinki
- 2 jajka
- 40 g płatków owsianych
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 140 g brązowego cukru
- 220 g mąki pszennej, ja dałam typ 650
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 100 g jogurtu naturalnego
- 300 g obranych bananów, dojrzałych
-
6
26min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
W naczyniu umieścić banany i cukier. Zmiksować 15 s. / obr. 6.
Dodać pozostałe składniki. Wymieszać 30 s. /obr.5. Zgarnąć kopystką masę ze scianek naczynia i ponownie zmiksować 20 s./ obr. 5.
Nałozyć papilotki do mufinek do silikonowych foremek na mufinki. Nałożyć mufinkową masę pozostawiając około cm lub mniej wolnego miejsca.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25 minut w temp. 170*C.
mufinek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Mufifnki po wystudzenia udekorować dowolną polewą lub posypać cukrem pudrem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzA co zamiast jogurtu dać bo nie mam w tej chwili
A co zamiast jogurtu dać bo nie mam w tej chwili
Pychotaaaa!!!!...
Pychotaaaa!!!!
dałam 90g cukru/ksylitolu
mąkę pół na pół z orkiszową
garść słonecznika łuskanego
i trochę pokruszonej gorzkiej czekolady......
bardzo dobre, bardzo słodkie
Jedne z najlepszych jakie udalo mi sie upiec
Jedne z najlepszych jakie udalo mi sie upiec!
Gosiek0406thermobieg moe by i 180 stopni 30 minut
Gosiek0406:thermobieg może być i 180 stopni 30 minut
Meg
Bardzo dobre
Bardzo dobre 🙂
Pyszne
Pyszne
W jakim piekarniku trzeba piec bo ja mam tylko...
W jakim piekarniku trzeba piec bo ja mam tylko termoobieg i martwię się ze mi wyjdzie zakalec
pyszne polecam doskonały przepis:
pyszne polecam doskonały przepis:
Bardzo smaczne. Ja zamiast
Bardzo smaczne. Ja zamiast sugerowanej ilości cukru dodałam ok. 90 g ksylitolu i mąkę pszenną zastąpiłam pełnoziarnistą mąką orkiszową. Wyszły pyszne!
Muffinki sa pyszne, delikatne
Muffinki sa pyszne, delikatne w smaku i bardzo puszyste! Polecam.
Po upieczeniu rzeczywiście
Po upieczeniu rzeczywiście wyszły brązowe. Dodałam biały cukier, bo tylko taki miałam. Polecam z polewą czekoladową.
Trochę cukier brązowy a
Trochę cukier brązowy a najwięcej stopien dojrzałości bananów. Zazwyczaj robie z mocno dojrzałych bo takie właśnie można wykorzystać do muffinEk. Życzę smacznego
Meg
Muffiny się pieką. W
Muffiny się pieką. W przepisie nie ma kakao, więc skąd na zdjęciu muffiny ala" czekoladowe'? Mnie wyszło białe ciasto, no- kremowe.
Moje ulubione :)
Moje ulubione
Pyszne muffinki. Polecam.
Pyszne muffinki. Polecam.
Wszystko zależy od wielkości
Wszystko zależy od wielkości foremek i od tego ile nałożymy ciasta. Ja preferuję konkretne muffinki życzę smacznego
Meg
Pięknie pachną i pięknie
Pięknie pachną i pięknie smakują Tylko mnie wyszło 24 szt. a nie 12
Pyszne !!! Polecam !!!
Pyszne !!! Polecam !!!
(Brak tematu)
Meg
Doskonałe ! Szybkie, smaczne,
Doskonałe ! Szybkie, smaczne, pulchne...Bomba !!!
pyszne!jutro jeszcze dostaną
pyszne!jutro jeszcze dostaną przepyszną polewę czekoladową mniam
pyszne, puchate, mniam....
pyszne, puchate, mniam....
Ja wczoraj tez i nadziałam je
Ja wczoraj tez i nadziałam je marmoladą
Meg
dorzuciłam jeszcze trochę
dorzuciłam jeszcze trochę czekolady
Rewelacyjne, proste i pyszne
Rewelacyjne, proste i pyszne
Bardzo się cieszę, że tak
Bardzo się cieszę, że tak odpowiadają
Meg
Pyszności, zrobiłam na
Pyszności, zrobiłam na Andrzejki dla dzieci ze szkoły. Rozeszły się w 3 minuty, każdy zjadł i chciał jeszcze. Dekoruję lukrem (cukier puder z cytryna), który fajnie kontrastuje ze słodkimi babeczkami. Zrobię je na Święta dla dzieci.
a ja też właśnie je zrobiłam
a ja też właśnie je zrobiłam i dodałam ziaren sezamu następnym razem dodam słonecznik
Meg
Pyszne, ja czasem dodaję do
Pyszne, ja czasem dodaję do nich trochę ziaren słonecznik. Moje dzieci je uwielbiają!
Jutro zrobię, na razie mam
Jutro zrobię, na razie mam moją szarlotkę na ciepło,ale przepis wydaje się pyszny
Dziękuję za komentarz i
Dziękuję za komentarz i cieszę się, że smakowały Pozdrawiam
Meg
Zrobione i zjedzone są
Zrobione i zjedzone są pyszne polecam
Cieszę się, że Wam
Cieszę się, że Wam odpowiadają
Meg
:)Daję 5 gwiazdek z czystym
Daję 5 gwiazdek z czystym sumieniem
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
:)Są super
Są super
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Od paru dni syn mnie męczy
Od paru dni syn mnie męczy ,żebym zrobiła faworki,ale chyba zrobię mufinki
Kolorystycznie pomysł
Kolorystycznie pomysł ciekawy, chociaż trzebaby uważać, żeby smak kakao nie zdominował smaku banana
Meg
Wyglądają pysznie, ja jeszcze
Wyglądają pysznie, ja jeszcze dodaję do części masy kakao i nakładam na zmianę; łyżeczkę masy z kakao i łyżeczkę bez ..
Pozdrawiam!
cukier jest brązowy, więc to
cukier jest brązowy, więc to zapewne jego sprawka, a i banany mają do siebie to, że ciemnieją (tym bardziej po zmiksowaniu), a najbardziej ciemnieją te najbardziej dojrzałe moznaby próbować niwelować kolor dodatkiem soku z cytryny, tylko czy jest sens ...
Meg
Zastanawia mnie od czego one
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" height="19" width="19"> Zastanawia mnie od czego one mają taką czekoladową barwe ? Wszystkie składniki oprócz cukru są raczej białe lub żółtawe...
Są bardzo pulchne i
Są bardzo pulchne i mięciutkie
Meg
:bigsmile:Ciekawy przepis w
Ciekawy przepis w najbliższym czasie wypróbuję
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.