Wyślij do wydruku
Mleko ryzowe

Wydrukuj:
 
Wyślij do wydruku
Przepis jest nieprzetestowany
Mleko ryzowe Przepis jest nieprzetestowany
przez kasianeko
utworzono: 19.09.2013 Zmieniono dnia: 19.09.2013
3

Składniki

Portions1 litr/litra/litry/litrów
na mleko

  • 50 g ryż brązowy
  • 1000 g woda, najlepiej filtrowana
6
6 godz 9 min
Przygotowanie 6 godz 9 min
Pieczenie / Gotowanie
7
DifficultyŁatwy
Dla początkujących użytkowników Thermomixa
8
Przepis jest tworzony dla
 
 Thermomix ® TM 31
9

Przygotowanie

1.

Ryz namoczyc w wodzie ok.4-6 godzin albo przez noc.


2.

Odcedzone i oplukane ziarna ryzu umiescic w naczyniu TM i zmielic 30sec/obr.8


3.

Dodac wode i gotowac 7min/100stopni/obr.3


4.

Po ugotowaniu wlaczyc jeszcze TM na 1min bez temp. wolno od obr.1 do 8


5.

Przelac do szklanego naczynia, zostawic do ostygniecia, przechowywac w lodowce



5

Przygotowanie

1.

Ryz namoczyc w wodzie ok.4-6 godzin albo przez noc.


2.

Odcedzone i oplukane ziarna ryzu umiescic w naczyniu TM i zmielic 30sec/obr.8


3.

Dodac wode i gotowac 7min/100stopni/obr.3


4.

Po ugotowaniu wlaczyc jeszcze TM na 1min bez temp. wolno od obr.1 do 8


5.

Przelac do szklanego naczynia, zostawic do ostygniecia, przechowywac w lodowce



Akcesoria, których potrzebujesz

KoszyczekKoszyczekkup teraz
10

Akcesoria, których potrzebujesz

KoszyczekKoszyczekkup teraz

Wskazówki

Mleko mozna oslodzic przez dodanie w koncowej fazie kilku daktyli (bez pestek) oraz odrobiny miodu (do smaku)

Przepis pochodzi z ksiazki "A Taste of Vegetarian" wydanie Australia 02/2012

11

Wskazówki

Mleko mozna oslodzic przez dodanie w koncowej fazie kilku daktyli (bez pestek) oraz odrobiny miodu (do smaku)

Przepis pochodzi z ksiazki "A Taste of Vegetarian" wydanie Australia 02/2012

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…
KOMENTARZE (7)

Woda powinna byc nowa! Głośny śmiech

 

Witam , mam pytanie czy woda do miksowania to w której moczył sie ryż czy trzeba czystej?

5
5

Mleczko znakomite! Dodaje raz laske waniliii, raz daktyle, raz miod i zmakuje bardzo smacznie. Zarowno do wypiekow jak i do samodzielnego wypicia/kakao jest extra!

" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

do ulubionych Uśmiech

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny.Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM,szybkie dania...więcej na blogu,serdecznie zapraszam  http://kuchniamaryny.blogspot.com/

 

5
5

Całus Kasiu dziekuję za przepis na pyszne mleko Całus Pozdrawiam serdecznie Całus

Jasne zaraz biore sie do roboty Szeroki uśmiech

Kasiu - dziękuję, kochana jesteś. Jak Ci czas pozwoli proszę o jeszcze kilka przepisów.:love:

Pozdrawiam Ala
Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
— A. Sapkowski