Składniki
1 litr/litra/litry/litrów
na mleko
- 50 g ryż brązowy
- 1000 g woda, najlepiej filtrowana
-
6
6h 9min
Czas całkowity 6h 9minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Ryz namoczyc w wodzie ok.4-6 godzin albo przez noc.
Odcedzone i oplukane ziarna ryzu umiescic w naczyniu TM i zmielic 30sec/obr.8
Dodac wode i gotowac 7min/100stopni/obr.3
Po ugotowaniu wlaczyc jeszcze TM na 1min bez temp. wolno od obr.1 do 8
Przelac do szklanego naczynia, zostawic do ostygniecia, przechowywac w lodowce
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Mleko mozna oslodzic przez dodanie w koncowej fazie kilku daktyli (bez pestek) oraz odrobiny miodu (do smaku)
Przepis pochodzi z ksiazki "A Taste of Vegetarian" wydanie Australia 02/2012
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedztez zrobie to mleko jako,ze
tez zrobie to mleko jako,ze odstawiam moja mala od mm, jak dlugo moze stac takie mleko i w czym najlepiej?ktos cos wie?pozdrawiam
Woda powinna byc nowa!
Woda powinna byc nowa!
Witam , mam pytanie czy woda
Witam , mam pytanie czy woda do miksowania to w której moczył sie ryż czy trzeba czystej?
Mleczko znakomite! Dodaje raz
Mleczko znakomite! Dodaje raz laske waniliii, raz daktyle, raz miod i zmakuje bardzo smacznie. Zarowno do wypiekow jak i do samodzielnego wypicia/kakao jest extra!
" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "
do ulubionych
do ulubionych
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Kasiu dziekuję za przepis na
Kasiu dziekuję za przepis na pyszne mleko Pozdrawiam serdecznie
Jasne zaraz biore sie do
Jasne zaraz biore sie do roboty
Kasiu - dziękuję, kochana
Kasiu - dziękuję, kochana jesteś. Jak Ci czas pozwoli proszę o jeszcze kilka przepisów." alt="" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width="19" height="19">
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich