Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- • ½ pęczka Natki pietruszki
- • ½ pęczka koperku, bez łodyżek
- • 1 liść świeżej szałwii lub 1 łyżeczka suszonej
- • 1 liść świeżej melisy lub 1 łyżeczka suszonej
- • 1 łyżeczka suszonego estragonu
- • 20 szt. oliwek z nadzieniem paprykowym
- • ½ pęczkaposiekanego szczypiorku
- • 350 g jogurtu, light
- • szczypta soli
- • szczypta białego pieprzu
- • kilka kropli sosu Tabasco
- • 100 gświeżej czerwonej papryki
- • 4 wykałaczki
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
• Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, koperek, szałwię, melisę, estragon i 8
oliwek, rozdrobnić czas: 3 s; opoz. 8.
• Dodać szczypiorek, jogurt, sól, pieprz i tabasco, wymieszać (czas: 5 s; obroty: 5).
• Spróbować i ewentualnie doprawić.
• Paprykę pokroić na kawałki i wraz z pozostałymi oliwkami nabić na wykałaczki.
• Mix jogurtowy przelać do szklanek i ozdobić koreczkami.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz