3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mega naleśnior


Wydrukuj:
4

Składniki

Naleśnika

  • 250 g mąki
  • 4 jajka
  • 1/2 litra mleka
  • 1/2 kostki margaryny, może być z lodówki
  • 6
    45min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Naleśnik
  1. Wszystkie składniki włozyc do naczynia i miksować 30 sekund, obroty 5. Blachę z piekarnika wyłożyc papierem do pieczenia (można go leciutko natłuscić papierem namoczonym w oleju). Uzyskaną masę wylać równomiernie i wstawic do rozgrzanego piekarnika 180 stopni, na 25 minut. Cisto wyglada jak od karpatki, trzeba przebić pęcherze i za pomocą noża oddzielić ciasto od papieru. Wizualnie podzielić ciasto na 3 części i na środkowej wyłozyć farsz, przykryć jednym bokiem, dołożyć farszu i zakryć drugim bokiem. Wstawić ponownie do piekarnika i zapiec ok 20 minut, do zarumienienia tmrc_emoticons.;)


    SMACZNOŚCI

  2. FARSZ - naleśnik nadaje sie na słono jak i na słodko, oto moje propozycje:


    1. 500g pieczrek, cebula, ogórek kiszony, papryka konserwowa - pieczarki podsmażyć z cebulką i odstawic do wystygnięcia, dodać ogórka i papryke pokrojona w kostkę


    2. 500g sera białego, 100g śmietany 18%, cukier wg uznania, 1 jajko - wszystko włożyc do naczynia miksującego i wymieszać np. 20 sekund, obr. 4 


    3. 300g mięsa mielonego podsmażyć z cebulką, dodać koncentrat pomidorowy, pół puszki fasoli czerwonej, 1/3 puszki kukurydzy

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Żeby nalesnik się udał, to trzeba sztywno trzymać się proporcji!!!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • POLECAM..!!! PRZEPIS WYPRÓBOWANY. IDEALNY...

    Zgłoszony przez czarek111 na lipca 11, 2020 at 18:25.

    POLECAM..!!! PRZEPIS WYPRÓBOWANY. IDEALNY ZARÓWNO NA SŁODKO Z SERKIEM JAK I NA SŁONO Z PIECZARKAMI. 😉😉👌👌👌Ciasto doskonale wypieczone choć trochę za grube. NASTĘPNYM RAZEM ZROBIĘ Z 2/3 CIASTA

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Robiłam dziś tego mega naleśnika z...

    Zgłoszony przez ewcia390 na lipca 13, 2018 at 21:26.

    Witam. Robiłam dziś tego mega naleśnika z nadzieniem z pieczarek. Wyszedł smaczny. Nie wiem tylko czemu nie upiekł mi się w 25 minut. Musiałam wydłużyć czas o kolejne 25 minut. Czy to przez składniki z lodówki a miały być w temperaturze pokojowej czy może odrobinę zwiększyć następnym razem temperaturę? Piekłam bez termoobiegu tylko góra dół. Pomysł super. Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gratuluję pomysłu i przepisu. super.

    Zgłoszony przez Atia na maja 16, 2018 at 15:07.

    Gratuluję pomysłu i przepisu. super.Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialny!❤️

    Zgłoszony przez Asiaa00 na stycznia 10, 2017 at 20:57.

    Genialny!❤️

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mimo że wyszedł troszkę

    Zgłoszony przez Basiek76 na maja 13, 2016 at 17:46.

    Mimo że wyszedł troszkę zakalcowaty to i tak był po prostu pyszny. Muszę nad nim popracować tmrc_emoticons.;)

     

    Farsz zrobiłam coś jak do bolognese, trochę mięsa, dużo pomidorów, dużo sera. Pyszności

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś na obiad wersja na

    Zgłoszony przez DotkaEłk na marca 31, 2014 at 13:17.

    Dziś na obiad wersja na słodko tmrc_emoticons.) lubię naleśniki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naleśnior pycha!! Robiłam

    Zgłoszony przez uskaha na października 10, 2012 at 18:36.

    Naleśnior pycha!! Robiłam wersję meksykanską z dużą ilością chilitmrc_emoticons.) Mniamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis

    Zgłoszony przez monikak1608 na czerwca 12, 2012 at 11:16.

    przepis genialny!!!!!!

    polecam gorąco Big Smile

    robiłam z farszemz pieczarek

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To fakt, ja już chyba

    Zgłoszony przez awolczyk na marca 7, 2012 at 18:07.

    To fakt, ja już chyba naleśników smażyć nie będę tmrc_emoticons.p dużo eksperymentowałam z proporcjami (różne mąki, mleko na pół z wodą, roztapiałam margarynę w mikrofali i zawsze coś było nie tak, stąd uwaga, żeby za bardzo nie ingerować w składniki) ale fakt z masłem nie próbowałam tmrc_emoticons.;) prawda jest taka, że to taki naleśnior na winie czyli co się nawinie do farszu hahaha przyslowiowe czyszczenie lodówki tmrc_emoticons.;) a jakie syte...Smaczności tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis znakomity jako

    Zgłoszony przez Evita_ na marca 7, 2012 at 13:32.

    Przepis znakomity jako alternatywa zwykłych naleśników tmrc_emoticons.) zamiast margaryny dałam masło i wyszło pyyyycha. Miałam za dużo sera białego w lodówce i wariant na słodko jest już sprawdzony + rodzynki, wanilia. Nie trzeba nad nim stać  Cooking 10 sam się robi    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis!!!!!!!  robiłam

    Zgłoszony przez katrina66 na marca 7, 2012 at 08:00.

    Super przepis!!!!!!!  robiłam z farszem pieczarkowym, dzieci się zajadały. REWELACJA  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cała dokumentacja

    Zgłoszony przez awolczyk na marca 6, 2012 at 00:13.

    Cała dokumentacja fotograficzna jest przy zdjęciu głównym ;D ot taki mały pomocnik ;D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze