3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Masa truskawkowa do wafli


Wydrukuj:
4

Składniki

400 g

Masa

  • 1 jajo
  • 2 żółtka
  • 250 gramów Masła Roślinnego lub Masła 82%
  • 1 opakowania wafli suchych
  • 130 gramów cukru
  • 150 gramów truskawek
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wsypać cukier do naczynia miksującego 10s/10obr

    Założyć motylek

    Dodać jajko i żółtko ubijać na kogel-mogel 7 min/80st/obr.4

    Do wystudzonej masy dodać miękkie MR. Ustawiam obr.3-4 i przez otwór w pokrywie pomału dodaję truskawki. Jeśli masa się zwarzy ubijać tak długo aż znowu stanie się gładka.

     

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można użyć owoców świeżych lub rozmrożonych. Można wcześniej zmiksować na mus.

Zamiast truskawek można użyć malin, wiśni lub kakao


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepraszam ale przepis beznadziejny. Wafle...

    Zgłoszony przez Asia01 na czerwca 23, 2018 at 08:26.

    Przepraszam ale przepis beznadziejny. Wafle namiękły, zrobiły się gumowate. Szkoda czasu i składników. Sorki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze