Wyślij do wydruku
masa marcepanowa

Wydrukuj:
 
Wyślij do wydruku
Przepis jest nieprzetestowany
masa marcepanowa Przepis jest nieprzetestowany
przez lidien
utworzono: 31.10.2011 Zmieniono dnia: 29.11.2011
3

Składniki

Portions1 kawałek/kawałki/kawałków
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki miodu
  • pół szklanki wody
  • 225 gobranych migdałów
  • 220 g cukru pudru
  • 1 łyżka ekstraktu z migdałów lub 1 łyżeczka aromatu migdałowego
6
40 min
Przygotowanie 20 min
Pieczenie / Gotowanie
7
8
Przepis jest tworzony dla
 
 Thermomix TM 31
9

Przygotowanie

1. migdały zmielić w Zablokowany na mąkę obr.10/sek.30. Przełożyć do innego naczynia i wymieszać z cukrem pudrem.

2. Do czystego naczynia Zablokowany wsypać cukier, miód i wodę. Gotować 100*C/obr.2 do czasu aż zgęstnieje (można zrobić test w trakcie: małą kroplę syropu opuścić do lodowatej wody, gdy będzie na tyle elastyczna, że będziemożna ją uformować palcami, wtedy syrop będzie gotowy) 

3. Do syropu dodać migdały i wyrobić 1 min./Interwałdo momentu aż z masy utworzy się zwarta bryła.

4.Jeśli masa okaże się zbyt sucha by uformować kulę, dodać odrobinę wody i ponownie wyrobić (2-3 łyżki). A jeśli masa będzie zbyt klejąca - dodać trochę cukru pudru.



5

Przygotowanie

1. migdały zmielić w Zablokowany na mąkę obr.10/sek.30. Przełożyć do innego naczynia i wymieszać z cukrem pudrem.

2. Do czystego naczynia Zablokowany wsypać cukier, miód i wodę. Gotować 100*C/obr.2 do czasu aż zgęstnieje (można zrobić test w trakcie: małą kroplę syropu opuścić do lodowatej wody, gdy będzie na tyle elastyczna, że będziemożna ją uformować palcami, wtedy syrop będzie gotowy) 

3. Do syropu dodać migdały i wyrobić 1 min./Interwałdo momentu aż z masy utworzy się zwarta bryła.

4.Jeśli masa okaże się zbyt sucha by uformować kulę, dodać odrobinę wody i ponownie wyrobić (2-3 łyżki). A jeśli masa będzie zbyt klejąca - dodać trochę cukru pudru.



10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…