3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

masa marcepanowa


Wydrukuj:
4

Składniki

1 kawałek/kawałki/kawałków

  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki miodu
  • pół szklanki wody
  • 225 gobranych migdałów
  • 220 g cukru pudru
  • 1 łyżka ekstraktu z migdałów lub 1 łyżeczka aromatu migdałowego
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. migdały zmielić w Blokada naczynia miksującego na mąkę obr.10/sek.30. Przełożyć do innego naczynia i wymieszać z cukrem pudrem.

    2. Do czystego naczynia Blokada naczynia miksującego wsypać cukier, miód i wodę. Gotować 100*C/obr.2 do czasu aż zgęstnieje (można zrobić test w trakcie: małą kroplę syropu opuścić do lodowatej wody, gdy będzie na tyle elastyczna, że będziemożna ją uformować palcami, wtedy syrop będzie gotowy) 

    3. Do syropu dodać migdały i wyrobić 1 min./Ciastodo momentu aż z masy utworzy się zwarta bryła.

    4.Jeśli masa okaże się zbyt sucha by uformować kulę, dodać odrobinę wody i ponownie wyrobić (2-3 łyżki). A jeśli masa będzie zbyt klejąca - dodać trochę cukru pudru.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy