Tu jesteś:
4
Składniki
50 porcja/porcje/porcji
CIASTO
- 170 g kwaśnej śmietany
- 2 płaskie łyżeczki sody
- 3 żółtka
- 6 łyżek cukru
- 500 g mąki
- cukier waniliowy
- 500 g białego sera
-
6
20min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki. Wyrobić ciasto 5 min/"Ciasto" .
Lepić kulki wielkości orzecha włoskiego (lepiąc moczyć ręce w ciepłej wodzie).
Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.
Po wyjęciu posypać pudrem.
CIASTO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWlanie zajadamy smaczne
Wlaśnie zajadamy smaczne
Pyszne!
Pyszne!
(Brak tematu)
dobre pączusie
dobre pączusie
Przepis wypróbowany.
Przepis wypróbowany. Wspaniałe pączusie, polecam wszystkim.
Przepis super ,pączki pyszne
Przepis super ,pączki pyszne
Bomba wlasnie je jem!ale nie
Bomba wlasnie je jem!ale nie posypane cukrem pudrem
Identyczny przepis stosowała
Identyczny przepis stosowała moja babcia, pączusie były niesamowite
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi