Składniki
40 porcja/porcje/porcji
Babeczki
- 4 zòltka
- pol szklanki cukru pudru
- 1 łyżki proszku do pieczenia
- 200 gramów margaryna Kasia
- 3 szklanki mąki tortowej
Krem Budyniowy
- 3/4 szklanki mleka
- 2 łyżki cukru
- 1 budynie smietank
- pol Masla
- pol szklanki cukru pudru
dekoracje
- galaretka truskawkowa
- owoce, truskawka, winogrona, malina,brzoswinia, czeresnia
-
6
1h 15min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
skladniki na kruche ciasto zmieszac w tm 1m /interwal
wyjac z naczynia zlepic w calosc i wlozyc do lodowki na 1 godzine, po wyjeciu oblepic cieniutko foremki do babeczek , piec 15minut 180 stopni.(nie smarowac foremek)
Krem budyniowy: mleko zagotowac , wsypac budyn ,mieszac ,odstawic do wystygniecia.
maslo i cukier puder ukrecic i dodawac partiami wystygniety budyn -,zmiksowac , dekorowac wedlug uznania, (truskawki, maliny, winogrona, czeresnie, brzoskwinie).
Na dno babeczek dac galaretke smak wedlug uznania (wstawic do lodowki az lekko stezeje) potem nakladac na babeczki
SMACZNEGO !!!!!!
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Kruche babeczki z kremem budyniowym
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
potrzebne metalowe foremki do babeczkek , 20 sztuk
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz