Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 6 kostek ryby
- 6 ziemniaków ugotowanych
- 1 cebula
- 1 jajko kurze
- soli
- bułka tarta
- olej do smażenia
- pietruszka lub koperek, opcjonalnie
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Ryby rozmrozić i wycisnąć jak gąbkę. W TM rozdrobnić cebulę, dodać rybę, ustawić 6 sek./obr. 6-7. Ponieważ robiłam te kotleciki w TM pierwszy raz, bałam się, że wszystko mi się nie zmieści. albo będzie źle zmielone, więc po zmieleniu ryby przełożyłam ją do miski i osobno zmieliłam ziemniaki 6 sek., obr. 5-6. Teraz wiem, że wszystko można spokojnie włożyć do TM i razem rozdrabniać. Na końcu dodać jajko i trochę bułki tartej, sól i ewentualnie zieleninę. Formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać np. z surówką z kiszonej kapusty.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Inne moje przepisy na //poradnikmagdy.blogspot.com/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz