3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Konfitura z czerwonej cebuli


Wydrukuj:
4

Składniki

450 g

  • 600 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g oleju
  • 3 goździki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 200 g brązowego cukru
  • 60 g octu jabłkowego
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.  Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.

    2.  Dodać olej, dusić 5 min/Varoma/Obroty wsteczne/obr. 1.

    3.  Dodać goździki, kminek, sól, cukier i ocet, dusić 30 min/Varoma/Obroty wsteczne/obr. 1. Na pokrywie ustawić koszyczek zamiast miarki.

    4.  Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

   Konfitura z czerwonej cebuli to ciekawy dodatek do mięs na ciepło i zimno oraz wędlin.


   Przechowywać w lodówce lub pasteryzować i przechowywać w chłodnym miejscu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wsypuję tylko 50 gr i jest super.

    Zgłoszony przez Mikmar na marca 4, 2019 at 18:01.

    Wsypuję tylko 50 gr i jest super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Podoba mi się ten przepis.

    Zgłoszony przez Dorota1000 na lutego 22, 2016 at 13:22.

    Podoba mi się ten przepis. Dodaję do kolekcji. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszna, robiłem już kilka

    Zgłoszony przez Besson na lutego 6, 2016 at 17:12.

    Przepyszna, robiłem już kilka razy. Proponuję podawać z kozim serem lub fetą na ciemnym pieczywie. Bardzo dizekuję za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Idealna do mięs i pieczonego

    Zgłoszony przez MRB na listopada 14, 2015 at 14:22.

    Idealna do mięs i pieczonego drobiu oraz pasztetów. Dobrze jest konfiturę ostudzić ja zamknęłam słoik z gorąca konfiturą i zrobiła sie zbyt lepka żelowata. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ktoś pasteryzował może

    Zgłoszony przez kocia_melodia na czerwca 10, 2015 at 20:18.

    Czy ktoś pasteryzował może konfiturę z tego przepisu? Jaki jest czas pasteryzacji (preferuję tę w piekarniku)  i ile może poleżeć w słoiczku? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA !!!!(pomijając

    Zgłoszony przez Magda.G na kwietnia 15, 2014 at 18:34.

    REWELACJA !!!!(pomijając zapach podczas przygotowania  tmrc_emoticons.) )

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mixi kupiłam czerwoną cebulę

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 17, 2012 at 16:39.

    Mixi kupiłam czerwoną cebulę i będę robiła konfiturę tmrc_emoticons.) Pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam czerwoną cebulę  

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na listopada 17, 2012 at 10:37.

    Uwielbiam czerwoną cebulę   napewno  wypróbuję ciekawy pomysł tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze