Tu jesteś:
4
Składniki
500 g
- 500 g cebuli, (może być mieszanka różnych gatunków)
- 1 duży ząbek czosnku
- 2 łyżeczki(10 g) soli
- 25 g oleju, (o łagodnym smaku)
- 15 g sosu sojowego
- 25 g octu balsamicznego, lub winnego
- 50 g cukru
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Obrać cebule i pokroić na ćwiartki, wrzucić do Thermomixa i dodać czosnek, sól i olej. Zmiksować (4 sek., obr. 5).
2. Ugotować (8 min., temp. 100, "Obroty wsteczne" obr. 1).
3. Dodać sos sojowy, ocet i cukier, zmiksować (2 sek., "Obroty wsteczne" obr. 2).
4. Ugotować w naczyniu ze zdjętą miarką (14 min., temp. 100, "Obroty wsteczne" "Mieszanie" ).
5. Wystudzić, przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz:)Konfitura palce lizać ja
Konfitura palce lizać ja na koniec zrobiłamjeszcze 10min/waroma"Obroty wsteczne" "Mieszanie" zrobiła się gęściutka.Smakuje nawet z białym serkiemtypu almette.Polecam
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dziękuje, dziś zrobię:)
Dziękuje, dziś zrobię
Podobno do wszystkiego,z
Podobno do wszystkiego,z pewnoscią pasuje do wszlekich mięs,nawet na kanapkach.Ja polecam mój przepis na flan cebulowy!
brzmi ciekawie, a do czego
brzmi ciekawie, a do czego można tej konfitury używać ? (oprócz flanu)