Składniki
6 osoba/osoby
- 250 g twarogu, (może być chudy)
- 300 g mąki przennej
- 4 przepiórcze jaja
- 1 łyżeczka soli
- 100 g letniego mleka
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wstawić wodę do gotowania kluseczek, posolić.
2. Wszystkie składniki umiescić w naczyniu miksujacym wymieszać 10s/obr.4, następnie wyrobic 1 min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
3. Kluseczki wrzucać na wrzącą wodę poprzez pezecierkę, kluseczkomanię lub bezpośrednio za pomocą łyżki macznej w tej wrzącej wodzie. Po wypłynieciu przecedzić przez koszyczek.
Kluseczki po prostu rozpływają się w ustach. Podawać dosłownie ze wszystkim: z zupą, sosami mięsnymi, grzybowymi i warzywnymi, sosami słodkimi i owocami, okrasą z boczku i cebuli, a najlepsze to okrasa z boczku i cebuli + twaróg.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ponieważ porcja jest dość duża można zrobić gotowanie na dwa razy.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiekawy przepis, warto
Ciekawy przepis, warto wypróbować Wielkie dzięki!
:)Doskonały przepis a
Doskonały przepis a sugerowane kluseczki z boczkiem i twarogiem poprostu PYSZNE ...!
dana08