3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Klasyczne brownie z orzechami


Wydrukuj:
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto

  • 1 laski wanilii, (rozetnij laskę i wyjmij nożem zawartość)
  • 300 g cukru kryształu
  • 180 g masła w temp. pokojowej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g mąki pszennej
  • 150 g gorzkiej czekolady w kostkach
  • 120 g orzechów włoskich połówek
  • 3 duże jajka
5

Przygotowanie

    Ciasto:
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj masłem formę (20x20 cm) do pieczenia i wyłóż ją pergaminem.Ciasto:- Do naczynia miksującego włożyć 120 g wyłuskanych połówek orzechów włoskich.- Delikatnie rozdrobnić 3 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.- Do naczynia miksującego włożyć 150 g gorzkiej czekolady w kostkach.- Rozdrobnić 10 s/obr. 6.- Ustawić czas 2min. / Temp. 37 stopni - lekko rozpuścić czekoladę.- Dodać pozostałe składniki  (bez orzechów)  - czas 1,5min. / obroty 3 do 5 (dokładnie wymieszać ciasto)- Dodać orzechy i delikatnie wymieszać - czas 30 sek. / lewe obroty 2 /- Przelać do natłuszczonej formy do pieczenia (20x20 cm). Piec w wcześniej rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25-30 min. Bardzo ważne aby ciasto po upieczeniu pozostawić na minimum 1h. do schłodzenia.Pokroić w kostkę 5na5cm i delektować się czekoladowym ciachem.Smacznego!

    -------------------------------------------------

    Laskę wanilii można zastąpić olejkiem waniliowym do ciast.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Chętnie dodałbym więcej zdjęć ale ciasto za szybko zniknęło ... Może przy następnym pieczeniu uda się uzupełnić tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zeszło w godzinę, najlepsze brownie jakie...

    Zgłoszony przez Kunnai na listopada 29, 2020 at 13:24.

    Zeszło w godzinę, najlepsze brownie jakie jadłem!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne brownie, bardzo szybko zniknęło. Jedyne...

    Zgłoszony przez Kunnai na listopada 29, 2020 at 13:04.

    Pyszne brownie, bardzo szybko zniknęło. Jedyne co zmieniłem to zamiast 300g cukru dałem 150gSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie wiem co zrobiłam źle ale mi wszystko...

    Zgłoszony przez Waaajola na lipca 28, 2020 at 19:34.

    Nie wiem co zrobiłam źle ale mi wszystko pływało... Robiłam wszystko zgodnie z przepisem. Piekłam tyle i powinno być a z wierzchu ładnie zarumienione a w środku masa płynna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chyba najlepsze brownie, jakie jadłam i robiłam....

    Zgłoszony przez adorable na grudnia 8, 2019 at 13:46.

    Chyba najlepsze brownie, jakie jadłam i robiłam. Dodałam 100g cukru i było w sam raz.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto. Wyszlo idealne, tylko ja...

    Zgłoszony przez WojsMonika80 na listopada 13, 2019 at 22:49.

    Bardzo dobre ciasto. Wyszlo idealne, tylko ja dalam calą paczuszkę cukru waniliowego i tylko 100g cukru zamiast 300g i bylo dla domownikow idealne. Dslam tez 4 jajka bo mialam jakies male egzemplarze. Przepis bardzo polexam, nie raz jeszcze upieke ten placek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Mam pytanie, czy to masło jest tylko do...

    Zgłoszony przez Marta2015 na marca 1, 2018 at 19:23.

    Witam. Mam pytanie, czy to masło jest tylko do posmarowania formy czy do srodka do ciasta? I drugie pytanie czy mozna zrobic w blaszcze tortownicy ? Pozdrawiam, jutro zamierzam upiec tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zabieram sie za robienie tego ciacha

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 22, 2017 at 13:48.

    Zabieram sie za robienie tego ciacha Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prosto szybko a przede wszystkim przepysznie Dodaj...

    Zgłoszony przez moniczka353 na kwietnia 22, 2017 at 10:46.

    Prosto, szybko, a przede wszystkim przepysznie!!! Dodaję do ulubionych!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne. Zamiast laski wanilii dodałam...

    Zgłoszony przez Aga1707 na lutego 27, 2017 at 21:56.

    Ciasto przepyszne. Zamiast laski wanilii dodałam cukier waniliowy. I orzechy dodałam pół na pół włoskie i laskowe. Do tego troche płatków migdałowych. Naprawdę rewelacja tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne ciacho Kocham to i jestem pożeraczm...

    Zgłoszony przez Twardy Rychu na listopada 27, 2016 at 10:07.

    Pyszne ciacho Lol Kocham to i jestem pożeraczm brownie Smile Polecam ! Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robi się w moment i w moment jest zjedzone ...

    Zgłoszony przez Niunia82 na listopada 12, 2016 at 10:35.

    Robi się w moment i w moment jest zjedzone Big Smile

    Jak dla mnie to troszke za słodkie ale mąż się kłóci że takie ma być a on jest fanem brownie tmrc_emoticons.)

    super przepis ! POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak - prawda! Znika

    Zgłoszony przez SAM na kwietnia 6, 2015 at 22:17.

    Tak - prawda! Znika błyskawicznie tmrc_emoticons.D

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków


    http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacyjny przepis! robię

    Zgłoszony przez amaryjane na grudnia 6, 2014 at 12:33.

    rewelacyjny przepis! robię już któryś raz, zawsze wychodzi supersmaczne i bardzo szybko znika tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychota , dziękuje za przepis

    Zgłoszony przez ilonaw na listopada 2, 2014 at 19:58.

    pychota , dziękuje za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło pyszne, dziękuję za

    Zgłoszony przez colie90 na marca 8, 2014 at 22:36.

    Wyszło pyszne, dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upiekłam, żałuję, że nie

    Zgłoszony przez Africa na sierpnia 18, 2012 at 12:34.

    Upiekłam, żałuję, że nie podwójną porcję bo ciasto zniknęło w 10 min. Big Smile  Dodałam suszone wiśnie bo nie miałam orzechów, polecam. Jedyne co, to następnym razem dam nieco mniej cukru bo wyszło bardzo słodkie, ale może to zależy też od czekolady. I mam wrażenie, że to jedno z tych ciast co nie mogą się nie udać tmrc_emoticons.;)  Już trafiło do listy moich ulubionych.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze